لزوم حمایت از کالا های داخلی در تبلیغات شهری،وجودخلا های قانونی ،چالش با وزارت ارشاد بر سر محتوای تبلیغات شهری ،فراری شدن یکی از روسای سازمان زیباسازی از مهمترین موضوعاتی بود که در هنگام گزارش عملکرد سازمان زیباسازی در شورای شهر تهران مطرح شد .
سید محمد جواد شوشتری مدیرعامل سازمان زیباسازی در جلسه روزسه شنبه شورای شهر تهران با بیان اینکه براساس ضوابط شورای شهر و لایحه مصوب شده هزینه تبلیغ برندهای خارجی سه برابر تبلیغات داخلی است گفت: با توجه به نامگذاری سال به عنوان حمایت از تولیدات ملی قرار است جلسهای با وزارت بازرگانی و ارشاد و مجمع امور صنفی تبلیغات برگزار شود.
تشکیل جلسه برای حمایت از تولیدات داخلی
وی ادامه داد: در سال گذشته تبلیغات فرهنگی در مقایسه با تبلیغات تجاری 30 درصد افزایش داشته است. همچنین سعی شده است تبلیغات بر روی عرشه پلها کاسته شود.
فرار رئیس سازمان زیباسازی پس از تصویب اصلاحیه سیما و منظر شهری
در ادامه رسول خادم دبیر کمیسیون برنامه و بودجه شورا با اشاره به خلاءهای قانونی وعدم همراهی دستگاه قضایی در حوزه زیباسازی گفت: در سال 1334 برای هر تبلیغ که از طریق برچسب بر درب منزل و دیوارها چسبانده میشد صد تومان جریمه دریافت میشد اما متاسفانه این مساله هم اکنون کارایی ندارد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در مورد وجود قانونی در سال 1044 درباره اجازه فعالیت پزشکان در خانه های مسکونی و نصب تابلوهای پزشکی خاطرنشان کرد: با ورود گروه های ذیربط به بدنه قدرت تبلیغات در هر جای شهر به هر شکل امکان پذیر شد برای نمونه یک بانک چگونه می تواند فضای بسیاری را برای نصب تابلو اشغال کند به غیر از اینکه ارتباطی با بدنه مدیریتی کشور داشته باشد و حتی هیچ هزینه ای را پرداخت نکند.
خادم در ادامه به منافع بخش خصوصی در سازمان زیباسازی اشاره کرد و گفت: در سال 82 اصلاحیه ای برای ساماندهی سیما و منظر شهری تهیه شد که مدیرعامل وقت این سازمان پس از ارائه این اصلاحیه به دلیل نبود امنیت جانی از ایران رفت.
وی با اشاره به منافع اقتصادی بیلبوردهای تبلیغاتی شهر افزود: به خاطر دارم در سال های 83 به بعد مدیرعامل وقت سازمان هیچ وقت در جلسات نمی توانست حضور یابد زیرا حکم جلب وی صادر شده بود اما با این حال ما به ساماندهی فعالیتهای این سازمان پرداختیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران علت مشکلدار بودن این سازمان را خلاء قانونی و عدم همراهی دستگاه قضایی با مدیریت شهری در چند سال گذشته دانست و گفت: مطمئن هستم هنوز هم این درگیریها ادامه دارد.
خادم ادامه داد: اگر مشارکت عمومی در بحث منظر شهری نباشد اقدامات مدیریتی فایده ندارد. در بحث کلان حوزه زیباسازی وابسته به سلایق است اما باید به گونه ای برنامه ریزی شود که عامه مردم از هر قشر از آن بهرهمند شود و در ضمن نباید تعدد پروژه ها ما را نسبت به منظر شهر غافل کند.
مناطق هماهنگ عمل کنند
در ادامه جلسه علیرضا دبیر با بیان اینکه لمپوست بنرهایی که در سطح شهر نصب شده است بسیار خسته کننده است، گفت: برخی از تبلیغات محیطی شهر تهران در مکانهای مناسبی جانمایی نشده و بسیار خطرساز است به طور مثال در اتوبان یادگار امام تبلیغات هشدار پلیس خود باعث تصادف است.
وی خواستار هماهنگی شهرداران مناطق در حوزه زیباسازی شد و گفت: سازمان با متخلفان به شدت برخورد کند و تبلیغات خطرساز را از سطح شهر طی یک زمان بندی مشخص جمعآوری کند.
رئیس شورای شهر نیز در ادامه این جلسه با انتقاد از سنگ نماهای برخی از بزرگراهها و نقاشیهای ضعیف دیواری گفت: این فعالیتها متعلق به زیباسازی نیست اما سازمان زیباسازی باید بر عملکرد مناطق نیز نظارت داشته باشد.
وی با اشاره به نور پردازی ضعیف برخی از بزرگراهها گفت: روشن کردن چراغهای ال ای دی رنگی را نمیتوان نورپردازی دانست بلکه باید به صورت علمی این فعالیت انجام شود.
چمران خواستار اعمال ضوابط و استانداردهای لازم در حوزه زیباسازی شد.
نمای ساختمانها شهر را نازیبا کرده است / ابلاغ دوباره مصوبه ساماندهی نمای ساختمان
در ادامه معصومه ابتکار به لزوم همگرایی فعالیتهای زیباسازی با محیط زیست اشاره کرد و گفت: هماهنگی این دو حوزه با هم به سلامت روح و روان شهروندان کمک میکند.
ابتکار با بیان اینکه یکی از عناصر مهم زیباسازی نماهای ساختمان است، گفت: متاسفانه همچنان به نمای ساختمانها بیتوجهی میشود اما شهرهایی که به نما توجه زیادی نشان دادند بر زیبایی شهرشان افزودند. مانند اصفهان که با استفاده از آجرهای سه سانتی و عناصر معماری بومی ساختمانهای زیبایی احداث کردند اما متاسفانه این اتفاق در تهران نیافتاد.
چمران در این زمینه گفت: این مصوبه ساماندهی نماهای ساختمانی مجدداً ابلاغ شده است که امیدواریم با نظارتهای شدیدتر اوضاع بهتر از گذشته شود.
پروین احمدینژاد نیز در این جلسه خواستار هماهنگی بیشتر بین ادارات زیباسازی مناطق شد و گفت: سازمان زیباسازی تبلیغ تولیدات ملی را براساس فرمایشات مقام معظم رهبری در دستور کار خود قرار دهد.
احمد مسجدجامعی نیز زیباسازی در شهر را توجه به کیفیت زندگی شهروندان دانست و گفت: باید براساس کلیات و اصول فرهنگها و قومیتها زیبایی در شهر را تعریف کنیم.
وی خواستار توجه به نمادهای آیینی و هویتی شهر در بحث زیباسازی شد.
مسجدجامعی به وجود اسناد مهمی در رابطه با زیباسازی شهر تهران اشاره کرد و گفت: یکی از سندهای موجود سند پرچم است که سازمان زیباسازی به خوبی آن را اجرایی کرده است که در گذشته متاسفانه کمتر شاهد پرچم در شهر تهران بودیم.
معصومه آباد نیز خواستار تحقق شعار تقویت تولید ملی در تبلیغات شهری شد و گفت: متاسفانه تبلیغات غذاهایی مانند سوسیس و کالباس در شهر بسیار است که باید با مدیریت صحیح نوع تبلیغات به سمت اصلاح غذایی برود.
نورپرداری 107 پل سواره رو
شوشتری در پاسخ به انتقادات اعضای شورا گفت: در مدیریت قبلی قرارداد 7 هزار میلیاردی برای ایجاد لمپوست بنرها بسته شده بود که در صورتی که قصد لغو آن را داشتیم تبعات بسیاری داشت اما ما تلاش کردیم در دو سال گذشته 7 هزار لمپوست بنر را به هزار و 800 عدد برسانیم و با اصلاح چینش آن بر زیبایی شهر اضافه کنیم.
وی تاکید کرد: محتوای تبلیغات یکی از چالشهای ما با وزارت ارشاد است و باید طی جلسهای این اشکالات رفع شود.
آباد از ارتقاء ادارات زیباسازی مناطق خبر داد و گفت: برای هماهنگی بیشتر میان مناطق نیروهای زیباسازی را افزایش دادهایم همچنین ضوابط یکسانی برای تمامی مناطق تدوین و ابلاغ کردیم.
وی از نورپردازی 107 پل سواره خبر داد و گفت: همچنین هزار و 300 پل عابر پیاده نیز در سال آینده برچیده و دوباره جانمایی میشود.
همچنین در پایان این جلسه شورا پاسخ اعتراض فرمانداری به طرح تفصیلی شهر تهران داده شد و اعضای شورا تاکید کردند پس از تصویب این طرح در کمیسیون ماده 5 شورا مسئولیتی در قبال تغییرات آن ندارد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|