رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: مبارکی ثبت جهانی کاخ گلستان را به آقای مشایی تبریک میگویم، وی سکان این سازمان را در زمان مدیریتاش به معنای واقعی مدیریت کرد.
به گزارش خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محمدشریف ملکزاده - رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - که در آیین جشن ثبت جهانی کاخ گلستان سخن میگفت، ادامه داد: مدیریت آقای مشایی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باعث شد در این حوزه درخششهای زیادی داشته باشیم. ناسپاسی است کسی در این مسوولیت باشد و یاد خاطرهی گذشتگانی را که در این سمت فعالیت کردهاند، به زبان نیاورد.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه خداوند با خانمهاست، اظهار کرد: مسوولیت کاخ گلستان و معاونت میراث فرهنگی را به دو خانم سپردیم و این اتفاق میمون رقم خورد.
او با تأکید بر اینکه زمانی که یک اثر ثبت جهانی میشود آن اثر متعلق به همهی دنیا است، گفت: پس شادی خود را در همهی عرصهها به دلیل ثبتهای جهانی اتفاق افتاده، بین مردم جهان تقسیم میکنیم، چون اگر در حوزهی میراث فرهنگی و در حوزهی مباحث تاریخی و طبیعی کشور، اثرهایی ثبت و ضبط شدهاند، مردم از آنها استفاده میکنند.
ملکزاده وظیفهی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور را نشان دادن میراث فرهنگی کشور به مردم به معنای واقعی دانست و تأکید کرد: بنیهای که در این حوزه تلاش خود را گذاشت تا اتفاق میمون و مبارک ثبت جهانی کاخ گلستان رخ دهد، یک بنیهی تخصصی بود. این کار حضرت حق بود که این آثار را در عرصهی بینالمللی نشان دهد.
او تأکید کرد: ثبتهای جهانی باعث میشود که فرهنگ ما که یک فرهنگ بزرگ و متمدن است، به رخ جهانیان کشیده شود، پس باید به فرهنگمان ببالیم چون آن به همهی مردم دنیا تعلق دارد.
به گزارش ایسنا، در ادامهی این مراسم نیز معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر این که کارنامهی جمهوری اسلامی ایران در حوزهی ثبت جهانی کارنامهای درخشان است، گفت: در حوزهی میراث فرهنگی معنوی، رقم مواریث ثبت جهانی شده، از صفر به ده افزایش داشته است و در حوزهی میراث فرهنگی مادی، توانستهایم این رقم را از هفت به شانزده ارتقا دهیم.
آتوسا مومنی - معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - ادامه داد: در هر دو حوزه بارها، پروندههای ثبتی کشورمان از سوی متخصان مرکز میراث جهانی و بخش میراث فرهنگی معنوی یونسکو، از حیث غنای شکلی و محتوایی ستوده شدهاند و این میسر نشده، مگر با حضور فعال همکاران متخصصمان در کارگاهها، اجلاسها و کنفرانسهای تخصصی که در جریان آنها ظرفیتهای بیکران ایران از سویی و توان بالای علمی کارشناسان از سوی دیگر، برجهان آشکار شده است.
وی گردهمایی برای این جشن را با هدف نکوداشت موفقیتی دانست که مدتی پیش در این حوزه برای کشور حاصل شده است و ادامه داد: سخن از «ثبت مجموعهی تاریخ – فرهنگی کاخ گلستان» در فهرست میراث جهانی یونسکو است، که در جریان اجلاس سال 2013 کمیتهی میراث جهانی، در روز یکشنبه دوم تیر ماه 1392، در کشور کامبوج برگزار شد.
او افزود: حوزهی ثبت مواریث مادی یا ملموس، برخلاف حوزهی ثبت میراث معنوی یا ناملموس، حوزهی رقابت است. لازمهی ثبت جهانی، در این عرصه، آن است که ارزش برجستهی جهانی اثر به اثبات برسد و این به آن معناست که پروندهی ثبتی بتواند، به گونهای علمی اثبات کند که اثر در عرصهای که برای ثبت معرفی شده، از برترین صفات در میان آثار رقیب برخوردار است، به طوری که هیچ یک از آن آثار رقیب را نتوان به جای آن به ثبت رساند.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه تا کنون 16 عدد از آثار این چنینی از ایران در 26 فضای کالبدی، در فهرست میراث جهانی به ثبت رسیدهاند، گفت: این اتفاق نشانگر«نبوغ بشری» و «فرهنگ والای یک ملت کهن» است که به همهی دنیا معرفی شدهاند، از این به بعد نیز معاونت میراث فرهنگی وظیفهی خود میداند که روند موفق ثبتهای جهانی را، همچنان با قدرت، پیگیری کند، تا هر سال و به دنبال هر نشست از یونسکو، شمار بیشتری از این مواریث به ثبت برسانیم.
مومنی ثبت جهانی را فضایی دانست برای شناساندن ظرفیتهای منحصر به فرد فرهنگی ایران به دنیا که باعث تقویت شناختی و اصولی، نسبت به فرهنگ غنی ایران در دورهی پرتلاطم تضادهای فرهنگی معاصر است و گفت: ثبت جهانی تلاشی است برای تهیه و تدوین لیستی جهانی از مواریث برجستهی بشری، به منظور انتقال مناسب آنها به نسلهای آینده، همچنین این اتفاق زمینهساز برنامهریزی و اجرای سیاستهای توسعهای گوناگونی است که پیآمد آنها میتواند تولد توسعهی پایدار کشورمان در عرصهی فرهنگ باشد.
وی ثبت جهانی کاخ گلستان را شانزدهمین ثبت کشور ایران و نخستین ثبت جهانی در قلب پایتخت کشور دانست و اظهار کرد: اثبات ارزش برجستهی جهانی یک اثر در قلب یک کلان شهر که به سرعت در عرصهی مدرنیته به پیش میرود، کاری بسیار دشوار و مستلزم تدابیر تخصصی و عینی و اجرایی است. اهمیت این مطلب را هنگامی متوجه میشویم که بدانیم سال گذشته، اقدامی مشابه از سوی کشور روسیه (میزبان اجلاس همان سال در حوزهی ثبت جهانی)، برای ثبت «کاخ کرملین« انجام شد که با شکست مواجه شد.
او در ادامه ثبت موفق کاخ گلستان را در مرحلهی نخست عاملی برای حفظ عرصه و حریم آن در قلب کلان شهر تهران، و در تعامل با همهی ارگانهای متولی توسعهیِ شهری دانست وگفت: این ثبت به بررسی و اقتدار و با دفاع علمی و کارشناسی تحقق پذیرفت.
مومنی ادامه داد: این مجموعهی ارزشمند را موزهی دوران قاجار نامیدهایم چون اوج فعالیت آن در این دوره بوده است و معماری تلفیقی چند ملیتی آن به هیچ وجه هویت ایرانی آن را مخدوش نکرده است، گردهم آمدن شاهکارهایی در حوزهی تزئینات وابسته به معماری در آن شکل گرفته است و شماری از آثار برجستهی هنر ایرانی و برخی از وقایع تلخ و شیرین در پیشینهی تاریخی ایران در این مجموعهی جهانی رخ داده است.
او کاخ گلستان را نمونهای از نبوغ بشری در ساخت بناهای منحصر به فرد، فضایی برای تبادل ارزشهای انسانی در یک دورهی خاص و در یک محدودهی فرهنگی منحصر به فرد که به واسطهی آنها پیشرفتهایی در زمینههای معماری فناوری، هنرهای یادمانی، برنامه ریزی شهری، و طراحی منظر حاصل شدهاند دانست و گفت: کاخ گلستان گواهی است استثنایی از سنتی فرهنگی و تمدنی متمایز و نمونهای برجسته از گونههایی خاص از بنا، معماری و منظر که شاخصهای آن مرحلهای ویژه و مهم از تاریخ بشر است.
معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور تاکید کرد: ثبت پایان کار نیست، نقطهی آغاز روندی طولانی و به غایت علمی و تخصصی است که به «پاسداری» از اثر ثبت شده میانجامد.
به گزارش ایسنا، از سوی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای سپاس از اقداماتی که محمود احمدینژاد در حوزهی میراث فرهنگی در طول دوران ریاست جمهوریش انجام داده است، یک لوح «و ان یکاد» اهدا شد، همچنین علاوه بر اجرای موسیقی زندهی گروه اشتیاق، از چند نفر از بازیگران از جمله علی فیاضی و سپند و سعید امیرسلیمانی تقدیر شد.
آئین ثبت جهانی کاخ گلستان با حضور رئیسجمهور، برخی از اعضای هیات دولت، سیدمجتبی ثمرههاشمی - مشاور ارشد رئیس جمهور-، غلامحسین الهام - سخنگوی دولت-، اسفندیار رحیم مشائی- رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و رئیس دبیرخانه جنبش عدم تعهد-، مهدی چمران –رئیس شورای شهر- و تعدادی از سفرای کشورهای دیگر، با اجرای شهرام شکیبا –طنز پرداز-، در مجموعهی فرهنگی – تاریخی کاخ گلستان برگزار شد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|