شهر: شهروندانی كه اینروزها از بزرگراه صدر عبور می كنند، شاهد اجرای عملیات پل صدر بر روی این بزرگراه (یا همان دو طبقهكردن آن) هستند كه بخشی از پروژه صدر ـ نیایش (شامل این بزرگراه دو طبقه و تونل نیایش) میشود. این پروژه بهعنوان شریان غربی ـ شرقی تهران از بزرگراه نیایش، ابتدای كردستان آغاز و بهتقاطع بزرگراه صدر با امام علی (ع) ختم میشود. یكی از مشكلات اجرای این طرح، دكلهای برق فشار قوی بزرگراه صدر بود كه بهاین منظور تونل تاسیساتی بزرگراه شهید صدر احداث شده است.
تونل تاسیساتی بزرگراه شهید صدر نخستین تونل تاسیساتی تهران است كه از پست برق قیطریه آغاز و به ازگل ختم میشود و با احداث آن تمامی كابلهای بزرگراه بهداخل تونل انتقال یافته است. در این مسیر 77 دكل انتقال فشار قوی برق 230 كیلوولتی وجود دارد كه 54 دكل از این تعداد بهطور مستقیم معارض احداث پروژه پل شهید به شمار میآمدند كه بدین ترتیب این تونل تاسیساتی ساخته شد تا سیستم برقرسانی بهداخل این تونل منتقل شوند و همه 77 دكل نیز جمع آوری شود. اقدامی كه بهگفته مازیار حسینی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران از آخر هفتهجاری نسبتبهانجام آن اقدام می شود.
این تونل 6200 متر طول دارد و در كمتر از 6 ماه ساخته شده است، در صورتی كه كارشناسان معتقدند اگر قرار بود این تونل طبق روند معمول ساخته شود، بین 2 تا 3 سال زمان میبرد. برای ساخت این تونل بیش از 87 هزار متر مكعب خاكبردای شده و برای جلوگیری از نفوذ آب بهآن 30 هزار متر مربع عایقبندی صورت گرفته است.
از دیگر مشخصات فنی این پروژه 950هزار تن آرماتوربندی، نزدیك به 50 هزار متر مربع قالببندی و 14 هزار متر مكعب بتنریزی است. 38 كیلومتر كابلكشی هم در این تونل صورت گرفته است. ضمن اینكه برای تسهیل دسترسی به این تونل بهمنظور كنترل و نگهداری آن، 13 حلقه ورودی دسترسی دائم برای آن درنظر گرفته شده است.
این تونل علاوه بر اینكه امكان انتقال كابلهای تلفن و كابلهای شركت كنترل ترافیك را فراهم میكند، در سلامت شهروندان هم تاثیرگذار است، چنانكه جمعآوری دكلهای فشار قوی برق میتواند در جلوگیری از آسیبهای امواج مغناطیسی و جریانهای الكتریكی بهمردم موثر باشد. این پروژه همچنین میتواند سرآغازی برای حذف دیگر دكلهای برق از شهرهای سراسر كشور محسوب شود كه برخی متخصصان درباره آثار مخرب امواج الكترومغناطیس آنها بر سلامت شهروندان ابراز نگرانی می كنند.
كارشناسان محیط زیست معتقدند تاثیرات مخرب و منفی میدانهای الكتریكی و مغناطیسی بر سلامت و بهداشت انسان از مضرات وجود این دكلهاست. چرا كه میدانهای مغناطیسی و الكتریكی به وسیله خطوط نیرو، سیم و تجهیزات الكترونیكی تولید میشود و قدرت مخرب آنها با افزایش ولتاژ بیشتر می شود. به گفته این كارشناسان میدان الكترومغناطیسی بر روی سیستمهای عصبی و رشد و تكامل و ترمیم سلولها اختلالاتی ایجاد میكند و ممكن است عامل برخی سرطانها، تومورهای مغزی و ناباروری در شهروندان شود.
علاوه بر این، حذف دكلهای فشار قوی، میتواند بهزیباتر شدن منظر شهری منجر شود، ضمن اینكه هدف اصلی این پروژه امكان دوطبقهكردن بزرگراه صدر است كه با انجام آن بزرگترین معارض این پروژه بزرگ فراهم میشود. نكته دیگری را كه نباید از یاد برد، طبق برنامه پنجم توسعه شهرداری های كشور با همكاری دولت موظف بهایجاد تونلهای شهری مشترك بهمنظور انتقال خطوط آب، برق و تلفن هستند كه تونل تاسیساتی صدر بهعنوان نخستین تونل تاسیساتی تهران می تواند الگویی در این راستا به شمار میآید.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|