بر افراشته شدن دکل های مخابرات و بلند مرتبه سازی در بسیاری از شهرها به نشانه پیشرفت و تغییر فرهنگ شهرنشینی قلمداد می شود که طرفداران زیادی هم دارد. اما شاید همین ساخت و سازها در برخی شهرها دردسر ساز باشند. چنان که این روزها دکل های شرکت مختلف و ساخت هتلی با ارتفاع حدود 50 متر در حریم مجموعه زندیه شهر شیراز باعث نگرانی بسیاری از فعالان میراث فرهنگی و مردم این شهر شده است.
خبرگزاری میراث فرهنگی – گروه مجلس: بر افراشته شدن دکل های مخابرات و بلند مرتبه سازی در بسیاری از شهرها نشانه پیشرفت و تغییر فرهنگ شهرنشینی است که طرفداران زیادی هم دارد. اما شاید همین ساخت و سازها در برخی شهرها دردسر ساز باشند. چنان که این روزها دکل های شرکت مختلف و ساخت هتلی با ارتفاع حدود 50 متر در حریم مجموعه زندیه شهر شیراز باعث نگرانی بسیاری از فعالان میراث فرهنگی و مردم این شهر شده است.
ارتفاع پیشرفت به تاریخ شیراز زده است، ساخت هتلی نزدیک مهمترین رکن مجموعه زندیه شیراز یعنی ارگ کریمخان حریم این اثر تاریخی را مخدوش کرده است. کارشناسان میراث فرهنگی هم معتقدند ادامه این ساخت و سازها روند ثبتجهانی پرونده مجموعه زندیه را بسیار سخت می کند.
در این بین واکنش و نظر نمایندگان شیراز در مجلس شورای اسلامی درباره بلند مرتبه سازی ها در حریم مجموعه زندیه جالب است.
ضرغام صادقی یکی از نمایندگان شیراز در گفت و گویی کوتاه با خبرنگار CHN از وجود دکل ها و ساخت هتل در حریم مجموعه زندیه اظهار بی اطلاعی می کند و می گوید «من دقیقاً از این ساخت و ساز ها خبری ندارم و باید بر این موضوع اشراف پیدا کنم.»
او حتی بعد از شنیدن توضیح خبرنگار CHN ، اجازه می خواهد تا درباره این ساخت و سازها با مسئولان اداره میراث فرهنگی شیراز صحبت کند. صادقی می گوید: من باید از مسئولان اداره میراث فرهنگی در این باره سوال بکنم تا صحبت هایم حقیقت داشته باشد و بتوانم بتوان دقیق قضاوت کنم.
آنطور که از صحبت های این نماینده مجلس بر می آید، گویا او هیچ اطلاعی درباره این ساخت و سازها در حریم مجموعه زندیه که می توان از آن به عنوان یکی از برجسته ترین بناهای باستانی شیراز یاد کرد، ندارد.
دکلهای مخابراتی ادارات مختلفی که در اطراف مجموعه زندیه وجود دارد از یک سو و ساخت هتل جامجم در بافت دوره پهلوی شیراز باعث شده که حریم منظری مجموعه را بهخصوص ارگکریمخانی را مخدوش کند.
جعفر قادری دیگر نماینده شیراز در ساختمان بهارستان هم در پاسخ به سوال خبرنگار CHN درباره ساخت و سازها در حریم مجموعه زندیه، حق را به طرف سازنده هتل می دهد و می گوید: اعتقاد دارم در شیراز در این باره بیش از حد سخت گیری می شود.
او از این که در شیراز اجازه ساخت و ساز بیش از یازده متر داده نشده است، انتقاد می کند و می گوید: این رفتار اداره میراث فرهنگی شیراز اجحاف به مردم و مالکین است. به همین دلیل ما در شیراز ساختمان های مرتفع نداریم.
قادری در ادامه اظهاراتش تاکید می کند که چنین محدودیت هایی درباره حریم آثار تاریخی باید ضابطه مند باشد، اما در حال حاضر محدودیت های اداره میراث فرهنگی سلیقه ای است و این موضوع باعث شده مسائلی که نباید اتفاق بیافتد به وقوع بپیوندد.
به گفته او مسئولان شهر بارها در این باره صحبت کرده اند، اما متاسفانه سخت گیری هایی که در شیراز می شود در هیچ یک از شهرهای کشور صورت نمی پذیرد.
آنطور که به نظر می رسد نمایندگان شیراز در مجلس بیش از این که به فکر ابعاد تاریخی و فرهنگی بی مثال شهرشان باشند، به توسعه شیراز می اندیشند و وظیفه نظارتی خود را درباره آثار تاریخی شهر از یاد برده اند. البته بدون شک توسعه برای همه شهرهای کشور از جمعه شیراز لازم است، اما رویش ساختمان های بلند مرتبه نه تنها نشانی از پیشرفت و توسعه شهرنشینی نیست، که مهر تائیدی است بر تدبیری مسئولان شهر.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|
دیدگاهها