سخنگوی شورای شهر تهران با اعلام انتقاد شدید اعضای شورا از تعجیل در جدایی ری از تهران بدون پاسخگویی به ابهامات درباره آن، گفت: اگر استدلال جدایی ری از تهران آنقدر محكم است كه استاندار را قانع كرده، چرا آن را در كشوی میز خودتان نگه داشتهاید؟!
به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خسرو دانشجو پس از اتمام چهارصد و نودمین جلسه شورای شهر تهران كه بدون حضور مستمع برگزار شد، در نشستی خبری ضمن محكوم كردن ساخت فیلم موهن ضد اسلامی در امریكا اظهار كرد: رییس شورای شهر تهران در جلسه امروز این اقدام را محكوم كرد و قطعا مسلمانان شهر تهران كه ما به نمایندگی از آنها در شورای شهر حضور داریم ضمن اینكه این موضوع را بی پاسخ نگذاشته و نمیگذارند، در این ارتباط با تبعیت كامل از رهبر معم انقلاب اسلامی اقدام خواهند كرد.
وی اظهار كرد: آمریكا باید به عظمت تفكر اسلام و كشورهای اسلامی و مسلمانان حال حاضر جهان احترام بگذارد و از این اقدامات شیطنتآمیز دست بردارد.
به گزارش ایسنا، دانشجو با اشاره به مطرح شدن بحث جدایی ری از تهران در جلسه امروز شورای شهر خاطرنشان كرد: نقطه نظرات و پرسشهایی درباره جدایی ری از سوی شورای شهر مطرح شد و از آنجا كه اعضای شورای شهر تهران، نمایندگان مردم ری هم محسوب میشوند، بنابراین انتظار داریم كه اگر درباره این طرح كار كارشناسی علمی و محكمی صورت گرفته به شورا ارائه شود.
دانشجو با بیان اینكه تاكنون هیچ مشورتی با شورای شهر تهران درباره جدایی ری انجام نشده است، گفت: اتفاق بزرگی در حال رخ دادن است؛ مگر میشود بدون مشورت چنین اقدامی انجام داد؟
وی سپس به برخی شبهات درباره طرح جدایی ری از تهران اشاره كرد و گفت: در جلسه امروز مواردی مطرح شد كه باید به آنها پاسخ داده شود؛ به عنوان مثال اگر جدایی ری از تهران اجرایی شود وضعیت خدمات شهری ری چه خواهد شد؟ آیا قرار است سازمان بازیافت دیگری در ری شكل گیرد و یا شهر تهران خدمات مدیریت پسماند را به شهرری ارائه میكند؟ آیا در حوزه دفن اموات قرار است سازمان جدیدی جدای از سازمان بهشت زهرا در ری طراحی شود؟
وی با اشاره به ابهامات طرح جدایی ری از تهران درباره چگونگی خدمت رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی در شهرری پس از جدایی، اظهار كرد: امسال حدود 400 میلیارد تومان به اتوبوسرانی شهر تهران یارانه توسط شهرداری پرداخت شده است. اگر ری از تهران تفكیك شود تكلیف این یارانه كه به خدمت رسانی اتوبوسرانی در شهرری هم تعلق داشته، چه خواهد شد؟ آیا قرار است یارانه جداگانه دیگری از سوی شهرداری ری به اتوبوسرانی این بخش تعلق گیرد و یا مردم تهران باید این هزینهها را بپردازند؟
سخنگوی شورای شهر تهران به بودجههای عمرانی و بهرهبرداری مترو هم اشاره كرد و گفت: متروی تهران با پول بلیت اداره نمیشود بلكه با ردیفهای اعتباری شهرداری تهران توسعه یافته و اداره می شود. در شرایطی كه ری از تهران جدا شود، آیا قرار است بخشی از هزینههای مترو توسط شهرداری ری تامین شود.
وی به بحث زیر ساختهای شهری هم اشاره كرد و گفت: درباره موضوعات فرهنگی اجتماعی مربوط به جدایی ری از تهران باید دقت كافی صورت گیرد، سوال این است كه آیا به این موضوعات پرداخته شده یا نه؟
دانشجو از ذكر سایر ابهامات مطرح شده درباره جدایی ری از تهران كه در جلسه امروز توسط اعضا ذكر شده بود، صرفنظر كرد و گفت: اخیرا مسئولان استانداری در مصاحبههای مطبوعاتی اعلام كردهاند كه ظرف دو سه روز آینده جداسازی ری از تهران انجام و حرف و حدیثها در این باره تمام میشود، در حالی كه پس از جدایی ری، حرفها تازه آغاز میشود و نكات كارشناسی در آن زمان مطرح خواهد شد. چه زمانی قرار است به این نكات پاسخ داده شود؟ قبل از جدایی ری و یا پس از آن؟ این موضوع نگران كننده است.
به گفته دانشجو اعضای شورای شهر تهران تاكید دارند كه اگر هم قرار است ری از تهران جدا شود، كار باید به پختگی لازم برسد و پس از انجام تمامی مراحل كارشناسی اجرایی شود.
سخنگوی شورای شهر تهران همچنین از نمایندگان مجلس درخواست كرد كه فعالانه به موضوع جدایی ری از تهران ورود كنند و گفت: قرار بود با تولیت مجلس جلسات مشتركی با حضور استانداری و شورای شهر و نمایندگان مجلس تشكیل شود اما تاكنون هیچ دعوتی از سوی نمایندگان مجلس برای برگزاری چنین جلسهای صورت نگرفته است و مجلس هنوز در این باره فعال نشده است.
دانشجو خاطرنشان كرد: شورای شهر تهران آمادگی دارد كه راسا چنین جلساتی را تشكیل دهد اما به نظر میرسد اگر این اقدام با مدیریت نمایندگان مردم تهران در مجلس انجام شود نتیجه بهتری حاصل خواهد شد.
وی در پاسخ به استدلال استانداری تهران مبنی بر مصوبه قانونی 26 سال قبل درباره جدایی ری از تهران، گفت: پس از این مصوبه مجلس شورای اسلامی مصوبات دیگری را در ارتباط با مدیریت شهری گذرانده كه كاملا با جدایی ری از تهران متضاد است. چرا این مصوبات اجرایی نشده كه زمان كمتری هم از آنها میگذرد؟
وی ادامه داد: شكل گیری مدیریت واحد شهری نیز در مجلس رای گیری شد و به تصویب رسید و چندین بار هم در برنامههای توسعه بر اجرای آن تاكید شد اما همچنان كسی برای اجرای آن اقدام نكرده است.
وی به مصوبه هیات دولت درباره شكلگیری مدیریت كلان شهر تهران به شكل متفاوتی از آنچه كه اكنون است، اشاره كرد و گفت: این مصوبه هم عملیاتی نشد اما با وجود مصوبات متعدد در موضوعات مختلف شهری، مسئولان اجرایی بر مصوبه 26 سال قبل جدایی ری اصرار دارند.
اگر قرار بود قانون تغییر نكند، برای چه مجلس شكل گرفت؟
سخنگوی شورای شهر تهران با بیان اینكه قانونگذاری امری مقطعی نیست و به صورت دائمی جریان دارد افزود: مجلس بارها ممكن است تصمیماتی اتخاذ كند و سپس آنرا نقض كند. اگر قرار بود قانون هیچگاه تغییر نكند، برای چه مجلس و شورا شكل گرفت؟! میتوانستیم یك رویه واحد را تعریف كرده و همواره به آن پایبند باشیم و قانون جدیدی هم تقنین نشود.
دانشجو كه در رشته شهرسازی تحصیل و تدریس میكند، به نقطه نظر متفاوت برخی كارشناسان حوزه شهرسازی و معماری با دولت درباره جدایی ری اشاره كرد و گفت: در این باره از كلیه اساتید صاحب نظر و دانشمندان بنام حوزه شهرسازی و معماری كه در دانشگاههای تهران مشغول امر پژوهش هستند، استعلام كردهام و همگی درباره جدایی ری اظهار بی اطلاعی كرده و گفتهاند كه نقطه نظرات متفاوتی در این باره دارند اما هنوز كسی برای مشورت به سراغ آنها نیامده است.
سخنگوی شورای شهر تهران در پاسخ به اینكه آیا شورا توانایی مقابله با موضوع جدایی ری را دارد؟ به خبرنگاران گفت: گردن ما از مو باریكتر است اما به هر حال پیگیری این موضوع را جزو حقوق خود میدانیم.
وی ادامه داد: شورای شهر ابزار صدور حكم قضایی ندارد و ابزار اجرایی هم به دست كسانی است كه بر جدایی ری اصرار دارند و شورا در این موضوع با آنها هم نظر نیست.
وی با بیان اینكه شورای شهر همواره به دنبال پیگیری موضوع در یك فضای دوستانه و كارشناسی بوده است گفت: ما با كسی دعوا نداریم و اگر بدانیم موضع اشتباهی اتخاذ كردهایم صادقانه اعلام میكنیم و تغییر موضع میدهیم، اما به هر حال شكل گیری شورا بر اساس نیاز به مشورت و انجام كار كارشناسی بوده است و وظیفه ماست كه در این باره اظهار نظر كنیم.اما برخی از بنده گلایه كردهاند كه چرا در این باره اظهار نظر كردهام.
دانشجو در عین حال تاكید كرد: اگر در فضای دوستانه نتوانیم به جمعبندی برسیم، از ظرفیتهای قانونی استفاده خواهیم كرد. به هر حال مجلس و شورای شهر ظرفیتهایی دارند كه در موارد لزوم میتوان آنرا به جریان انداخت.
وی با بیان اینكه استدلال وجود مصوبه قانونی برای جدایی ری از تهران را نمیپذیریم مستقیما استاندار تهران را خطاب قرار دارد و گفت: آقای تمدن! تا الان كجا بودید كه قانون 26 سال بر زمین مانده است؟! اكنون هم قصد دارید كه به سرعت آنرا اجرا كنید و اصرار میكنید كه هیچ كس حتی در باره آن صحبت نكند. كاری نكنید كه هزینهای به شهر تحمیل شود و دوباره ناچار به بازگرداندن این هزینه باشیم.
سخنگوی شورای شهر تهران تاكید كرد: اعضای شورا انتظار دارند كه كار كارشناسی صورت گرفته درباره این طرح به اطلاع آنها كه نماینده مردم ری هم هستند برسد. اگر استدلال جدایی ری از تهران آنقدر محكم است كه عالیترین مقام اجرایی استانداری را به این جمع بندی رسانده كه ری باید از تهران جدا شود، آنرا برای نمایندگان مردم تهران هم تبیین كنید. این چه استدلال محكمی است كه تنها در كشوی میز شما مانده و كسی آنرا ندیده است؟ تاكنون حتی یك صفحه جزوه یا گزارش درباره جدایی ری به دست ما نرسیده است.
وی گفت: نمایندگان مردم انتظار دارند كه به درخواست آنها پاسخ داده شود و برای این كار در مرحله اول از استاندار یا نماینده دعوت كردند و در گام بعدی اعلام كردند كه اگر حاضر به شركت در صحن شورای شهر نیستند در كمیسیونها حاضر شوند اما این كار هم صورت نگرفت.
به گزارش ایسنا، سخنگوی شورای شهر تهران از تصویب طرح دو فوریتی همكاری شهرداری تهران در بازسازی مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی هم خبر داد و گفت: مقرر شد كه شهرداری در لایحهای سقف كمك مالی كه میتواند به این استان انجام دهد را اعلام كند و شهردار تهران كه در جلسه امروز حضور داشت این لایحه را با توجه به بررسیهای قبلی انجام شده، ارائه كرد كه به زودی درباره آن تصمیم گیری خواهد شد.
به گفته سخنگوی شورای شهر تهران بررسی طرح حمایت از تولید كنندگان و ارائه دهندگان خدمات داخلی برای استفاده از ظرفیتهای تبلیغات محیطی شهر نیز در دستور كار قرار گرفت كه به دلیل كمبود وقت بررسی آن به جلسه سه شنبه موكول شد.
دانشجو خاطرنشان كرد: بنا به پیشنهاد كمیسیون فرهنگی و اجتماعی، در صورت تصویب این لایحه، بخشی از سهم 15 درصدی تبلیغات محیطی كه به پیامهای فرهنگی اختصاص دارد، به فرهنگسازی درباره استفاده از كالای داخلی اختصاص خواهد یافت.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|