یک کارشناس معماری اسلامی گفت: وابستگی متقابل و احترام از مهمترین دستاوردهای معماری اسلامی میباشد و حس زیبایی که پس از مشاهده معماری اسلامی به مخاطب القا میشود یکی از مهمترین نکات در معماری اسلامی است.
ایسنا، نیکلاس استون در نشست علمی که در زورخانه "علی قلی آقا" برگزار شد، اظهار کرد: هرگاه صحبت از معماری اسلامی به میان میآید، انسانها نمای ظاهری بناها به ذهنشان خطور میکند و این اتفاق به دلیل ویژگیهای خاص طراحی معماری اسلامی است.
وی با بیان اینکه تنوع بزرگترین شاخصه معماری اسلامی است، ادامه داد: اسلام دین محدودی نبوده و نیست و همیشه یک نگاه عامه به کل بشریت داشته و رادیکالی نبودن نگاه اسلام توانسته ویژگیهای منحصر به فردی را در معماری اسلامی در معرض ظهور قرار دهد.
این کارشناس معماری اسلامی افزود: فرهنگهای متفاوتی در معماری اسلامی نمایان است و علت این ویژگی به خود دین اسلام باز میگردد زیرا اسلام نه فرهنگ پیش از خود و نه بعد از خود را انکار کرده بلکه توانسته از آنها استفاده کند و فرهنگهای مختلف را به نمایش درآورد.
استون گفت: معماری اسلامی در هر منطقهای با توجه به وجود هرکدام از مصالح موجود برای طراحی متفاوت بوده و اگر منطقهای از دنیا دارای سنگ بیشتری بوده بنای اسلامی ساخته شده از سنگ است، اگر خاک رس به وفور بوده آجر بیشتر استفاده شده و مکانهایی که چوب موجود بوده سازههای چوبی ساخته شدهاند.
وی ادامه داد: چوب در معماری اسلامی کاربردهای زیادی دارد و در مکانهایی که چوب کم بوده معماران اسلامی برای ساخت گنبدها و طراحیهای تزیینی داخلی به طور ماهرانهای از چوب استفاده کردهاند و نمونه کامل این معماری هنرمندانه با چوب را در شهر اصفهان می توان دید.
این معمار با بیان اینکه معماری اسلامی با وجود تنوع، مفهوم یکپارچه ای را به مخاطب نشان می دهد، اذعان کرد: طرحهای معماری اسلامی بر اساس اقلیم منطقه متفاوت است اما مفهوم معماری اسلامی در تمام این طرحها به مخاطب ارایه شده است.
استون اظهار کرد: شهرهای اسلامی مانند بازاری در کنارمراکز مقدس بنا شدهاند که مساجد در شهرها محل گردهم آیی و حیاط آنها نقش میدان های بزرگ را بازی میکنند.
وی با اشاره به اینکه شاهرگ حیاتی شهرهای اسلامی بازارها است، ادامه داد: در شهرهای اسلامی بازارها مراکزی برای فروش وسایل ارزشمند است و همیشه از منازل مسکونی جدا در نظر گرفته شده و همیشه مسیرهای دسترسی به بازارها از کوچه های تنگ و باریک عبور میکند.
این کارشناس معماری اسلامی خاطر نشان کرد: اسلام یک نوع معماری خاص را تجویز نمیکند بلکه تنوع از مهمترین ویژگی معماری اسلامی است و فرهنگ اسلامی همیشه در معماری اسلامی مد نظر قرار گرفته و این این باعث انسجام معماری اسلامی است.
"نیکلاس استون"، معمار انگلیسی طراح چترها و سقفهای متحرک مسجد النبی در شهر مدینه و چندین طرح عظیم در کشورهای اسلامی میباشد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|