این مدرسه در چند ماه اخیر به بهانه نوسازی در آستانه تخریب قرار گرفته است و بسیاری از مردم تبریز به دلیل اعتراض به این اقدام کمپین تشکیل داده و خواستار جلوگیری از تخریب خاطرههایشان و بخشی از هویت این شهر شدند.
مدرسه طالقانی که بسیاری از مردم تبریز در آن تحصیل کرده وتبدیل به افرادی به نام و سرشناس شدند، در چند ماه اخیر به بهانه نوسازی در آستانه تخریب قرار گرفته است.
با این وجود، رییس سازمان میراث فرهنگی آذربایجان شرقی میگوید:« این سازمان در حال رای زنی با آموزش و پرورش آذربایجان شرقی بوده و می خواهد این مدرسه را در فهرست آثار ملی ثبت کند.»
تراب محمدی، با اینکه تلاش دوستداران میراث فرهنگی برای حفاظت از این مدرسه را مهم می داند اما به CHN میگوید که این مدرسه از نظر بنا و معماری چندان حایز اهمیت نیست ولی اکنون با توجه به خواسته بسیاری از مردم تبریز و اینکه بسیاری از بزرگان و اندیشمندان در این مدرسه تدریس و تحصیل کردهاند، سازمان میراث فرهنگی قصد دارد تا این مدرسه را در فهرست آثار ملی کند.
او همچنین خبر از آغاز رای زنی ها با آموزش و پرورش آذربایجان شرقی را میدهد و میگوید که به زودی این مدرسه در زمره آثار تاریخی ایران جای میگیرد.
این وعده در حالی است که دوستداران میراث فرهنگی و بسیاری از مردم تبریز به شدت نگران وضعیت مدرسه طالقانی بوده و به منظور اعتراض به این وضعیت کمپین تشکیل دادهاند. دبیرستان آیت الله طالقانی (منصور سابق)، یکی از دبیریستان های به نام و قدیمی شهر تبریز به شمار می رود که در سال 1326(یا1325) تاسیس شده است. گفته میشود که پرفسور هشترودی در این مدرسه دیفرانسیل به دانش آموزان تدریس می کرده است.
چندی پیش نیز به دنبال پافشاری آموزش و پرورش آذربایجان شرقی مبنی بر تخریب بنای تاریخی دبیرستان آیت الله طالقانی تبریز، در نخستین گودبرداریهای آزمایش خاک مهندسان نوسازی مدارس استان بقایایی از استخوانهای یک انسان کشف شد.
این تصویر یکی از استخوان هایی است که در گودبرداری از مدرسه طالقانی به دست آمده است
شهرام دبیری، رئیس سابق شورای اسلامی شهر تبریز نیز با اعتراض به شرایط کنونی مدرسه طالقانی در گفت و گو با رسانه ها میگوید که میراث فرهنگی باید متولی بناهای تاریخی در شهر باشد چرا که تاریخ هر شهر در بناها ومیراث تاریخی آن نهفته است، من تعجب میکنم در خصوص این بنا چرا میراث فرهنگی سکوت کرده است!
او همچنین تاکید کرده بود که اعضای شورای اسلامی شهر تبریز با این اقدام به شدت مخالف است و به هر نحو ممکن مانع تخریب آن میشوند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از موضوع تخریب بنای تاریخی دبیرستان طالقانی هم در اینباره میگوید: « تاریخ آئینه عبرت است و نباید آن را نابود کرد. اینکه یک بنای تاریخی به دوره خاصی تعلق دارد و تخریب آن مانعی ندارد، به هیچ وجه قابل قبول نیست و مسئولان باید در این خصوص پاسخگو باشند.»
رییس سابق نواحی 4 و 5 آموزش و پرورش تبریز هم درباره این مدرسه تاکید میکند:« بخش عمدهای از نیروهای آموزش و پرورش و سایر ارگانها در دبیرستان آیت الله طالقانی پرورش یافتهاند و تخریب چنین فضای آموزشی ارزشمند اشتباه است».
یکی از دانش آموختگان این دبیرستان درباره آن خاطره ای را تعریف می کند که نشان دهنده اهمیت هویت بخشی این مدرسه برای نسلی از اهالی تبریز است .
«نمیدانم این خاطره چه ربطی به نیمکتهای «دبیرستان طالقانی» داشت و چه ربطی هم به ماجرای تخریبش. قرار است فیتیله این ساختمان را بکشند پایین. صاحبش هستند و اختیارش را دارند. .... توی یک فیلم مستند دیدم که وقتی میخواستند استادیومی قدیمی را تخریب کنند، مسئولان شهر برای تامین هزینه ساخت استادیوم جدید، همه چیز استادیوم در حال تخریب را فروختند.
از جمله نیمکتها و حتی شیر روشوییها را. پیشنهاد میکنم حتی اگر قرار است که این مدرسه تخریب شود. نیمکتهای این دبیرستان و حتی آن درهای چوبی قدیمی و آن پنجرههای چوبی که نصفه باز میشد و با چیزی شبیه به قلاب نگه داشته میشد را حراج کنند.
من به عنوان یکی از دانشآموزان سابق و تنبل «دبیرستان طالقانی» حاضرم یکی از آن نیمکتها را بخرم. هم ما یک یادگاری از آن دبیرستان برای فرزندانمان نگه میداریم، هم پول ساختمان جدید جور میشود.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|
دیدگاهها
لطفا از تخریب این مدرسه جلوگیری شود.
مسئولان در مقابل خدا پاسخگو هستید!