پارک شیرین یکی از پارکهای قدیمی شهر کرمانشاه با وسعتی بیش از 10 هکتار در مرکز این شهر واقع شده است، این پارک با وجود موقعیت جغرافیایی ممتازش جاذبه چندانی برای مردم ندارد.
بارها در خصوص ساماندهی این پارک گفته شده و جلسات متعددی در این راستا برگزار شده، اما هیچ کدام از این وعده ها نتوانسته این پارک را به پارکی «شیرین» تبدیل و مردم را با آن آشتی دهد.
ایسنا، منطقه کرمانشاه، در جلسهای که با حضور استاندار و جمعی از مسئولین در راستای تصمیم گیری برای ساماندهی این پارک برگزار شد، بر لزوم تسریع در ساماندهی آن تاکید شد.
سید دادوش هاشمی، استاندار کرمانشاه، در این جلسه با تاکید بر تسریع در ساماندهی پارک شیرین، گفت: با توجه به موقعیت پارک شیرین و دارا بودن ظرفیتهای لازم، این پارک باید به بهترین پارک در منطقه غرب کشور تبدیل شود.در ساماندهی این پارک باید به بهترین نحو عمل شود.
مسعود اسدی، مدیر پروژه پارک شیرین با بیان اینکه بسیاری آسیبهای اجتماعی موجود پارک شیرین به معضلی برای این پارک تبدیل شده است، افزود: پیشینه پارک، نوع توپوگرافی زمین و بافت اجتماعی اطراف پارک موجب شده تا قشر استفاده کننده از پارک تعداد محدودی از جوانان خاص باشند و خانوادهها به صورت کاملا محدود و در ساعات مشخص از پارک استفاده کنند.
وی تصریح کرد: هدف کارفرما(شهرداری) و شرکت مشاور در پروژه پارک شیرین بر این است که پارک را دوباره به شهر برگردانیم و مردم را با این پارک آشتی دهیم که شرکت مشاور تنها میتواند به لحاظ طراحی محیطی و ساختاری پارک گامی در این جهت بردارد و برگرداندن هویت واقعی پارک شیرین به شهر برعهده مدیریت پارک و مدیریت شهری است.
مشاور شرکت خانه و شهر در زمینه الگوهای پیشنهادی این شرکت در خصوص پارک شیرین اظهار كرد: با بررسی های انجام شده به این نتیجه رسیدیم که میتوان پارک را به لحاظ کاربری به 2 قسمت تقسیم کرد. یک بخش پوسته خارجی پارک است که در ارتباط با بدنههای خارجی و شهری کرمانشاه قرار دارد و دیگری پوسته داخلی است که طراحی خاص خود را میطلبد و عملکرد آن زمانی خود را نشان میدهد که گردشگران وارد پارک بشوند.
وی افزود:در این مورد باید ساماندهی محورهای پیرامونی برای دستیابی به پارک صورت گیرد و گرههای ترافیکی اطراف پارک برداشته شود.
اسدی اظهار كرد: ایجاد مجموعههای تجاری و پارکینگ در اطراف پارک از جمله گزینههای پیشنهادی ما در خصوص محیط پیرامونی پارک شیرین است و اگر بخواهیم مردم حتی الامکان به صورت پیاده از پارک استفاده کنند و برای آنها جاذبه داشته باشد باید یک سری فضاهای خدماتی خاص در محیط پیرامون پارک ایجاد شود و همچنین پارکینگهایی با کاربری تجاری در اطراف پارک ساخته شود.
مشاور شرکت خانه و شهر، حفظ و ساماندهی دسترسی اصلی سواره موجود در پارک شرین را که به عنوان بخش اصلی استخوان بندی این پارک محسوب میشود را از جمله اقداماتی دانست که باید صورت گیرد و افزود: گزینه اصلی برای مسیر سواره داخل پارک شیرین همین مسیر فعلی پارک است و گزینه دیگری به لحاظ توپوگرافی وجود ندارد و اگر بخواهیم محور دیگری احداث کنیم به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نخواهد بود.
اسدی با اشاره به اینکه تقویت دید از داخل سایت پارک به طاق بستان مد نظر این شرکت است، افزود: با توجه به بررسیهای انجام شده بهترین دید مربوط به زاویه شمال غربی تا شمال شرقی پارک است که مشرف به طاق بستان می باشد و در شب منظره زیبایی از شهر را میتوان از آنجا رصد کرد.
وی، استفاده از تک عنصر نمادین با ارزش معماری و زیبا شناختی را به عنوان نشانه و عاملی در جهت تشخص پارک، قابل اجرا دانست و اظهار كرد: اعتقاد ما بر این است که پارک شیرین هم میتواند مانند سایر پارکها از یک نماد برخوردار شود که در آن صورت میتوان از آن به عنوان یک عامل دعوت کننده به پارک استفاده کرد.
اسدی، ساماندهی و طراحی گره اصلی ورودی سواره را از جمله دیگر گزینههای پیشنهادی این شرکت عنوان کرد و افزود: عوامل دعوت کننده به پارک بسیار اهمیت دارد و در این خصوص ورودیها باید به صورت کنترل شده و جاذب طراحی شوند. همچنین سرزندگی فضاهای ورودی، حل مشکلات ترافیکی و ارتقای ایمنی سواره و پیاده از جمله دیگر عواملی هستند که میتواند در سوق دادن مردم به سمت پارک موثر باشند.
وی، کاهش تراکم فضاهای سبز و افزایش فضاهای باز را گامی در جهت کاهش نقاط مخفی و کور پارک دانست و ادامه داد: با بالا رفتن از ترازهای پایینی به سمت ترازهای بالایی پارک تراکم فضاهای سبز مانع دید منظر شهری میشود که در این زمینه باید تراکم فضاهای سبز را در ترازهای بالایی پارک کمتر کرد و در این صورت نیاز به نورپردازی هم کمتر میشود.
مدیر پروژه پارک شیرین ادامه داد: تغییر کاربریهای تجاری همجوار پارک، ایجاد فضاهای شهری پلاژمانند در نقاط اتصال دسترسی به پارک، افزایش تعداد محورهای ورودی به پارک، تغییر کاربری موزه آثار جنگ به فرهنگسرا و یا تبدیل آن به پارکینگ با کاربرد تجاری، احداث فضاهایی به صورت پلت فرم به عنوان فضاهای تفریحی و ورزشی، احداث فرهنگسرا، کتابخانه، ساختمان اداری پارک و آبنما از جمله دیگر الگوهای پیشنهادی این شرکت است.
حیدر مطاعی، معاون عمرانی استانداری كرمانشاه نیز در این جلسه با اشاره به اینکه اجرای این طرحها و المانها در پارک شیرین موجب خواهد شد که این پارک در استان و حتی کشور مطرح شود، عنوان كرد: درباره طرحهای ارائه شده مشکلاتی وجود دارد، از جمله اینکه حذف قسمت یادمان جنگ و تغییر کاربری آن با توجه به اهمیت آن غیر ممکن است و ما باید از بهتر شدن شرایط پارک شیرین برای افزایش بازدید از این نمایشگاه استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: المانها و کاربریهای طراحی شده باید به سمت هر چه بیشتر کردن فضاهای سبز پیش برود و طراحی ورودی و خروجی پارک به افزایش بار ترافیکی اطراف آن منجر نشود، به این صورت که فضاهای ورودی طراحی شده را به داخل پارک بکشانیم تا اختلالی در رفت و آمد اطراف پارک ایجاد نشود.
استاندار کرمانشاه نیز پس از استماع این گزارش، از شهرداری و مجری طرح خواست بهترین گزینهها را در ساماندهی پارک شیرین اجرا کنند.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|