
طرح «نگارخانهای به وسعت یک شهر» كه در چهارچوب يك پروژه ی فرهنگي و اجتماعي اين روزها در پايتخت خودنمايي ميكند، با استقبال مثبت بسياري از اهالي فن مواجه شده است.
جالب آن كه همين چند روز پيش روزنامه نيويورک تايمز نسبت به اين مسله واكنش نشان داد. نیویورک تایمز در گزارشی با نام «شهردار تهران ناگهان پشتیبان هنر شد»، نوشت: محمدباقر قالیباف شهردار تهران به عنوان خلبانی بازنشسته و بازنده ی دو انتخابات ریاست جمهوری شناخته میشود. در هفتهای که گذشت، او لقبی تازه به خود افزود: حامی هنر.
در گزارش نیویورک تایمز آمده است: «قالیباف دستور داد که تصویر آثار هنری مشهور از جمله آثار هنرمندان غربی روی بیلبوردهای تهران قرار گیرد. کم و بیش در درازای یک نیمهشب، همه ی بیلبوردهای تهران که منبع درآمد محسوب میشوند دست از آگهی محصولات کرهای و سودهای بانکی برداشتند و جای خود را به آثار هنری دادند. ساکنان تهران که چندین ساعت از روز را در جادههای شلوغ میگذرانند و بیشتر برای جلوگیری از ورود دود جلوی دهان خود را میبندند، اکنون به این آثار هنری خیره میشوند.
حمید همراز راننده ی 58 ساله تاکسی در راه بندان بزرگراه همت گفت که این کار، مسیر همیشگی صبحگاهی وی را بسیار جالب کرده است. وی افزود: اکنون در ماشین، ما راجع به نقاشیها و آثار هنری صحبت میکنیم.
مجتبی موسوی، مدیر اداره ی حجمی سازمان زیباسازی شهرداری تهران هدف از این کار را همین مسایل اعلام کرد. وی گفت: مردم ما به حدی درگیر هستند که نمیتوانند به موزه یا نمایشگاه بروند؛ از اینرو ما تصمیم گرفتیم تمام شهر را به یک نمایشگاه بزرگ تبدیل کنیم.
رضا باقری، یکی دیگر از مقامات شهرداری گفت ایده این کار از خود شهردار بوده و تمام کارها زیر نظر شخص وی انجام شده است. وی تاکید کرد: قالیباف عاشق هنر است و به ویژه در سالهای اخیر علاقه وی به آثار هنری بیشتر شده است.
مدیریت یک شهر بزرگ مانند تهران به چیزی فراتر از ارایه خدمات نیاز دارد. فرهنگ و هنر هم باید در نظر گرفته شود.
برخی تحلیلگران بر این باورند انگیزه ی اصلی شهردار برای تبدیل شدن ناگهانی به یک پشتیبان هنر، سیاسی است. همانگونه که در آمریکا جناحهای سیاسی خود را برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 آماده میکنند، قالیباف هم با وجود دو بار شکستخوردن در انتخابات یکی از سیاستمداران باهوش و بلندپرواز شناخته میشود.
به گفته ی تحلیلگران با توجه به آنکه احتمال دارد توافق هستهای این تابستان به امضا برسد و احتمالا روابط ایران و آمریکا بهبود یابد، شهردار در صدد برآمده است که جایگاه خود را به نام مردی برای تمام فصول تحکیم کند. »
قباد شیوا هنرمند پیشکسوت گرافیک هم بر این باور است طرح «نگارخانهای به وسعت یک شهر» باعث میشود که مردم به آسانی با آثار هنری آشنا شوند. قباد شیوا درباره ی طرح «نگارخانهای به وسعت یک شهر» گفت: به نظر من ایده بسیار خوبی است که حتی برای مدت کوتاهی هم که شده آثار هنری را در اماکن عمومی پیش روی شهروندان بگذاریم و فضایی به وجود بیاوریم تا هنرهای تصویری به سهولت در معرض دید قرار بگیرد.
خسرو سینایی کارگردان پیشکسوت سینما میگوید این روزها با اجرای «نگارخانهای به وسعت یک شهر» بیشتر به شهر دقت میکند. اين کارگردان و مستندساز باسابقه ی سینما در باره ی پیآمدهای استفاده از آثار هنرمندان مطرح ایرانی و خارجی در دکوراسیون و مبلمان شهری گفت: در این چند روزه اخیر موقعی که در سطح شهر تردد میکنم با این تابلوهای نقاشی برخورد میکنم و به نظرم ایده خوب و ارزشمندی است و هر روز صبح که در ترافیک اتوبان همت مشغول عبور هستم با دقت این نقاشیها را تماشا میکنم و لذت میبرم. سینایی افزود: این روزها شهر تهران و به خصوص اتوبانها به دلیل ترافیک برای شهروندان تنش زاست و دیدن این آثار هنری برای آنها جنبه آرام بخشی داشته است.
ایرج راد، بازیگر پیشکسوت و مدیرعامل خانه ی تاتر ایران بر این باور است این روزها شهر تهران به نگارخانهای زیبا و همگانی تبدیل شده است. وی درباره ی با اجرای اين طرح گفت: تاثیرات به کارگیری آثار هنری در سطح خیابانهای شهر یکی از اقدامات ارزشمند و درخورتقدیر سازمان زیباسازی شهر تهران است. استفاده گسترده از آثار نقاشان بزرگ ایرانی در معابر شهری و تمام شهر تهران تبدیل شدن به نگارخانه ای زیبا از آثار نقاشی بسیار جذاب است.
هنرآرت
برگرفته از: روزنامه ی قانون
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|