مهندس الناز مرادی - مهندس نرگس حمزه
شهر یوكوهاما به تازگى پروژه نوسازی شهری عظیمی را در محله بدنام بازار سیاه و منطقه شهری چراغ قرمز كوگانچو آغاز كرده كه اكنون به طور كامل تبدیل به خوشه ای از اتاق های ارزان قیمت برای هنرمندان و فضاهای نمایشخانه و مانند آن ها گشته است.
مهندس الناز مرادی
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری
مهندس نرگس حمزه
کارشناس ارشد مرمت شهری
شهر یوكوهاما به تازگى پروژه نوسازی شهری عظیمی را در محله بدنام بازار سیاه و منطقه شهری چراغ قرمز كوگانچو آغاز كرده كه اكنون به طور كامل تبدیل به خوشه ای از اتاق های ارزان قیمت برای هنرمندان و فضاهای نمایشخانه و مانند آن ها گشته است. در این منطقه همچنین محل دوست داشتنی شیچوشیتسو (به معنای كیوسك گوش كردن) قرار دارد. این محل قهوه خانه ای است كه در آن بازدیدكنندگان آزادند تا از كلكسیونی شامل 10 هزار آلبوم موسیقی استفاده كرده و از اجراهای زنده ای كه به طور منظم در این محل به نمایش گذاشته می شود، لذت ببرند.
برگزاری سومین همایش سه سالانه یوكوهاما كه در شش ماهه دوم سال 2009 اتفاق افتاد و همچنین میزبانی فعلی شهر برای یك فستیوال بزرگ دیگر، تأییدی است بر مهارت منحصر به فرد مردم یوكوهاما در برانگیختن نوآوری در استفاده از فضاهای شهری موجود خود.
بنك آرت 1929 و پروژه های مشابه، محل هایی فراهم آورده اند كه از طریق آن ها فستیوال هنر و رسانه با نمایشگاه های ماهواره ای مختلفی كه در منطقه پیش گفته كوگانچو و حتی در خانه خرس قطبی در باغ وحش شهر موجود است، ارتباط گرفته و این رویدادها را به عموم منتقل می كنند. این پروژه الهام گرفته از ایده چارلز لندری در كتاب "شهر خلاق" است كه معتقد است، شهرهای متوسط برای استفاده از دارایی های فرهنگی خود به منظور ایجاد فرصت های جدید، امكان بهتری نسبت به كلانشهرها دارند. یوكوهاما كه برای سال ها به عنوان خوابگاه توكیو شناخته می شد، از دارایی های موجود به شكلی هوشمندانه و نوآورانه برای تثبیت خود به عنوان یكی از نقاط مركزی اصلی برای هنر معاصر بهره گرفته است (فرزین پاک 1391: 70).
سئول: در ماه اوت سال 2010، یونسکو سئول را به عنوان شهر خلاق برای طراحی انتخاب کرد. یونسکو امتیاز بسیار بالایی به میراث فرهنگی غنی، خلاقیت بالقوه و سیاست های متنوع حمایت کننده از توسعه شهری از طریق طراحی را به شهر سئول اعطا کرد. شهردار سئول گفت: انتخاب سئول به عنوان شهر خلاق یونسکو برای طراحی، نشان دهنده ارزیابی و حمایت بین المللی برای اجرای طراحی سئول است. هم اکنون سئول می تواند ضمن استفاده از آرم یونسکو، این سازمان را در پروژه های مرتبط همراهی کرده و برنامه ها و اطلاعات فرهنگی را با دیگر شهرهای خلاق به اشتراک گذارد.
دیگر شهرهای عضو این شبکه در زمینه طراحی عبارتند از: برلین، بوینس آیرس، کوبه، مونترال، ناگویا، شنزن و شانگهای.
شانگهای: شانگهای در شرق چین پس از لندن، دومین شهر جذاب جهان شناخته شده است. بسیاری از بازرگانان جهان به لندن علاقه زیادی دارند و به همین دلیل این شهر رتبه نخست جذاب ترین شهر جهان را به دست آورده است.
شانگهای غول آسا و لبریز از جمعیت، رابط میان چین و دنیای خارج، به شهر "جنگل آسمانخراش ها" معروف است. این شهر در کرانه چپ رودخانه هوانگ پو در جنوب یانگ تسه قرار دارد با فاصله اندکی از اقیانوس آرام و نامش به چینی "بر فراز دریا" معنی دارد. شهر شانگهای به دو بخش به وسیله رودخانه تقسیم می شود که بخش شرقی، ناحیه تازه ساخت آن با معماری جدید می باشد. نزدیک به 42 درصد از افراد مورد نظرسنجی، شانگهای را یک شهر مدرن با اقتصادی پیشرفته و رو به توسعه دانسته¬اند. از نکات جالب این شهر در حال حاضر منطقه شانگهای اکسپو 2010 است که مربوط به نمایشگاه بین المللی در سال 2010 می باشد. شهر شانگهای به دلیل ارائه ابداعات و خلاقیت های فراوان در اکسپو 2010، توانست از سازمان یونسکو، عنوان "شهر طرح و پروژه" را بگیرد و نام خود را در لیست شهرهای خلاق جهان ثبت کند.
در پارک اکسپو، در حالی که بازدیدکنندگان پیاده روی می کنند، در زیر پای آن ها، زباله ها با سرعت 20 متر در ثانیه در حال پرواز هستند. در این پارک با تمرکز بر موضوع اکسپو، که "شهر بهتر، زندگی بهتر" است، و همچنین برای حفظ پاکیزگی پارک، سیستمی ابداع شده که طی آن مواد دور ریختنی در زباله دانی ها، با سرعت 20 متر در ثانیه به زیر زمین مکیده می شوند. این سیستم که مجهز به کانال و توربین و لوله خلاء می باشد، زباله و خاکروبه ها را همانند جاروبرقی از سطل های زباله جمع کرده و با مکش به مخازن زباله در زیرزمین می برد. البته طی فرایند مکش تا دفع زیر زمینی، زباله ها از هم منفک، متراکم، تصفیه، گندزدایی و در نهایت در ایستگاه زباله دفع می¬شوند (خسروی 1390، 114).
تحلیل SWOT
بررسی سابقه مدیریت شهری در ایران حاکی از آن است که این مقوله با توجه به ساختار سیاسی- اداری تمرکزگرای کشور در این دوران، بعضا موفق و گاهی ناموفق بوده است، به ویژه آن که عدم مشارکت مردم و سازمان های غیردولتی در امر برنامه ریزی توسعه و مدیریت شهری یکی از عوامل موثر در این شکست ها و ناکامی ها بوده است. زیرا اغلب بستر فرهنگی- اجتماعی لازم برای حضور، دخالت و مشارکت مردم در این امور وجود نداشته و یا ابزارهای قانونی لازم مهیا نبوده است. این در حالی است که چشم اندازها و جریانات بین المللی در عرصه های مدیریت و توسعه نشان می دهد که در برنامه های اخیر توسعه کشور، یکی از اهداف مهم، تشویق مردم به مشارکت در کلیه امور از جمله مسائل مربوط به مدیریت و توسعه شهر و عمران آن قرار داده شده است.
مطالعه دائمی وضع موجود، یکی از مهم ترین ضرورت های هر گونه برنامه ریزی بلندمدت است. بدین منظور تحلیل نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدهای شهر در قالب جدول مطرح شده و بر پایه آن استراتژی ها و برنامه های عملیاتی مرتبط تهیه می گردد.
جدول شماره 2: تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید
نتایج این بررسی، می تواند به عنوان یک مورد مطالعه از مدیریت و برنامه ریزی موفق در امور شهری، در عرصه های هدف گذاری، ارایه راهبردها و راهکارهای مدیریتی و شاخص های عملکردی در شهر، مورد استفاده برنامه ریزان و مدیران شهری قرار گیرد و منجر به ارتقای شهری خلاق و بهبود کیفیت زندگی ساکنین بومی شهر گردد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|