شهرداری اهواز درحالی اقدام به تخریب طبقه فوقانی سرای شیخ کرد، که سناریوی تخریب بناها و خانههای تاریخی از چند ماه پیش در اهواز شدت گرفته است. سرای شیخ در مرکز شهر اهواز و در نزدیکی بناهای تاریخی سرای سبزقبا، سرای دادرس، سرای عجم سرای دولتی، سرای فتحی و سرای معینالتجار واقع شدهاست.
خبرگزاری میراثفرهنگی ـگروه میراثفرهنگی ـ پتکهای شهرداری اهواز باز هم فرود آمد اما اینبار بر سر سرای شیخ اهواز. فعالان میراثفرهنگی استان خوزستان که اینروزها درگیر و دار جلوگیری از تخریب خانههای تاریخی شهرستان اهواز هستند، به تخریب طبقه فوقانی سرای شیخ توسط شهرداری این شهرستان اشاره میکنند. بهگفته آنها بخشی که هماکنون در حال تخریب است تا پیش از انقلاب محل فعالیت بانک صادرات بوده است.
«مجتبی گهستونی»، فعال میراثفرهنگی و دبیر انجمن تاریانا در اینباره به خبرگزاری CHN، میگوید: «این روزها درحالی شهرداری اهواز به درخواست مالک بنای سرای شیخ تخریب طبقه فوقانی این بنا را آغاز کرده که سرای شیخ پیشتر به سرای بهبهانی، کارگهی، سیاهکار و فتحی معروف بوده و تا پیش از انقلاب با نام شعبه کوروش محل فعالیت بانک صادرات بوده است».
این فعال میراثفرهنگی میافزاید: «با اینکه این بنا مربوط به دوره قاجاریه است اما سازمان میراثفرهنگی تاکنون نسبت به ثبت آن در فهرست آثار ملی تلاشی نکرده بهگونهای که چندی پیش مالک بنا با هماهنگی شهرداری خواستار تخریب این بنای ارزشمند شد.
«سرای شیخ» در مرکز شهر اهواز و در جوار سرای سبزقبا، سرای دادرس، سرای عجم، سرای دولتی، سرای فتحی، سرای معین التجار یک ورودی در خیابان 24 متری و دری دیگر در خیابان امام دارد. فعالان میراثفرهنگی معتقدند، سرای شیخ هرچند میان بنایی تجاری 4000 متر مربعی واقع شده اما این بنا از حجرههایی تشکیل شده که تمامی آنها تحت مالکیت بازاریان اهواز است
گهستونی ادامه میدهد: «شهرداری اهواز اعلام کرده که بناهایی چون سرای شیخ جزو بناهای فرسوده بهشمار میروند و برای شهروندانی که از کنار آن عبور میکنند ایجاد خطر میکند درواقع بههمین دلیل مجوز تخریب را برای مالک سرای شیخ صادر کرده است. این درحالی است که بیم آن میرود که در مرحله بعد کل سرا با تخریب مواجه شود.»
از سال 1391 تاکنون شهرداری تسهیلات فراوانی برای نوسازی و بهسازی بافت فرسوده اهواز در نظر گرفته، بهطوریکه مالکان بناهای قدیمی که بخش عمده املاکشان از ویژگیهای معماری و فرهنگی برخوردارند اقدام به دریافت مجوز برای تخریب ملک خود گرفتهاند و از آنجاییکه عمده این بناها در فهرست آثار ملی ثبت نشدهاند شهرداری با دادن مجوز راه را برای تخریب این بناها باز میکند.
لازم است سازمان میراث فرهنگی، استانداری، فرمانداری و شهرداری اقدامات لازم را برای نجاتبخشی و حفاظت از بناهای تاریخی به کار بگیرند چراکه سرعت تخریبها به نقطهای رسیده که مهمترین خانههای تاریخی اهواز با خطر نابودی مواجهاند.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|