یک عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان گفت: شهرداری باید از احیای بدنه شرقی چهارباغ تجربه کسب کند، زیرا اینگونه تخریبها و ساختوسازها و در کل برخورد فیزیکی با معماری در دنیا سالها پیش منسوخ شده است.
رامین مدنی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه اصفهان، اظهار کرد: طرح احیای میدان عتیق و خیابان کشیهای اطراف آن سالها پیش پیشنهاد شد تا دخل و تصرف و همچنین عجلههایی که برای خیابان کشی در این منطقه رخ داده بود جبران و بینظمیهای آن را بهبود بخشد.
وی با بیان اینکه اگر بخواهیم این طرح یک چهره مدرن و سنجیده داشته باشد باید از دخل و تصرف در این طرح و اطراف آن جلوگیری به عمل آید، افزود: میدان امام علی (ع) را باید به عنوان یک فضای زنده در نظر گرفت و به یکی از مراکز فرهنگی، تفریحی و اقتصادی تبدیل شود. ترسیم این چهره برای میدان سخت نیست، اما تحقق آن تنها با کمک برنامهریزان ممکن میشود.
مدیر گروه دوره دکترای معماری اسلامی دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به اینکه طرح احیای میدان عتیق از گذشته وجود داشته و امروز به مرحله اجرا در آمده است، ادامه داد: اگر میدان امام علی (ع) پس از تکمیل شدن نتواند یک فرم مناسب و مشخص ارایه کند با نهایت تاسف باید گفت احیای میدان عتیق یک طرح بازنده است.
مدنی با بیان اینکه متاسفانه در احیای بدنه شرقی چهارباغ عباسی یک ساختوساز شلوغ بدون در نظر گرفتن یک احیای منطقی رخ داده است، تصریح کرد: شهرداری باید از احیای بدنه شرقی چهارباغ تجربه کسب کند زیرا اینگونه تخریبها و ساختوسازها و در کل برخورد فیزیکی با معماری در دنیا سالها پیش منسوخ شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر با نرمافزاریهای قوی میتوان زندهترین فضاهای شهری را طراحی کرد و نتیجه هم گرفت، ادامه داد: در خصوص میدان امام علی (ع) نیز اگرچه طرح از احیای بدنه شرقی چهارباغ بهتر بوده است اما با ساخت کالبد تنها 30 درصد کار انجام شده و 70 درصد آن هنوز باقی مانده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان با اشاره به اینکه معماری اسلامی تعریف و دستهبندی مشخصی ندارد، خاطر نشان کرد: معماری اسلامی باید نرم، دارای حجم مناسب و تزیینات اصیل باشد و متکثر نباشد اما من تردید دارم که در این میدان چنین مشخصه ای وجود داشته باشد با این حال باید تا اتمام کار صبر کرد.
مدنی اضافه کرد: به اعتقاد من اگر فرم ستونها در زیر گذرها این قدر بزرگ و بدقواره نبود مشکلی در طرح به وجود نمیآمد و باید خوشحال باشیم که این ستونها در بخش زیرین طرح قرار گرفتهاند با این وجود در خصوص معماری اسلامی نباید زیاد سخت گیر باشیم زیرا یک اجماع مشخص در این خصوص وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه فرسودگی کالبدی میدان عتیق را به یک مسئله پیچیده در اصفهان تبدیل کرده بود، گفت: با وجود این فرسودگی عتیق را باید از سایر مناطق فرسوده شهر مانند مفت آباد جدا کرد، زیرا مناطق فرسوده ای مانند مفت آباد سکونتگاههای غیر رسمی و بدون ازش تاریخی هستند که به راحتی سرو سامان داده میشوند.
مدیر گروه دوره دکترای معماری اسلامی دانشگاه هنر اصفهان ادامه داد: عتیق شناسنامه اصفهان است و هویت تاریخی آن حتی بر بهترین نوسازیها هم چیره میشود به همین دلیل باید از میدان بهرهوری چند منظوره و مراکز فرهنگی در دل آن ایجاد کرد.
مدنی افزود: بناهای تاریخی بسیار زیادی در اصفهان وجود دارد که به دلیل نبود برنامهریزی مناسب متروکه شدهاند و در سرمایه گذاریها بلا استفاده ماندهاند و این امر نشان میدهد احیای کالبد یک بنا تنها 30 درصد کار است و 70 درصد موفقیت یک طرح به برنامهریزیهای پس از آن بستگی دارد.
وی با اشاره به اینکه آینده میدان امام علی (ع) نیز بستگی به برنامهریزی و سرمایه گذاری موفق دارد، تاکید کرد: برنامهریزان قوی و دوره دیده همچنین مدیران بخش خصوصی باید وارد شوند زیرا ورود بخش دولتی به این عرصه موفقیت آمیز نیست. در کنار اقتصاد باید فعالیتهای فرهنگی بدیع رخ دهد و بدون تعارف باید گفت فرهنگ و اقتصاد در این مکان باید به درستی در کنار یکدیگر قرار گیرند تا میدان امام علی (ع) در جذب سرمایه موفق شود.
این معمار با بیان اینکه بدون برنامه ریزی اصولی آینده و حیات میدان عتیق به خطر میافتد، تصریح کرد: ما جهان نما را به عنوان یک طرح ناموفق داریم و باید از آن درس بگیرم وباید توجه داشته باشم که محدوده دخالت جهاننما کم بود، اما اگر برنامه ریزیهای میدان امام علی (ع) خوب پیش نرود قلب تاریخی اصفهان نابود میشود.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|