درخواست 60 دوستدار میراثفرهنگی اهواز از مالک سرای عجم نتوانست مانع از تخریب این بنای تاریخی شود. سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی درحالی پنج شنبه بیستم تیرماه در نامهای خواستار توقف تخریبها و حفاظت از سرای عجم شدند که واکنش مالک این بناها به درخواستها بیتوجهی و سکوت بود.
حالا دیگر با سکوت مالک سرای عجم، یکی از آثار تاریخی اهواز تخریبها را پشت سر میگذارد و به خواب مرگ فرو میرود. چراکه مالک این اثر تاریخی هم نسبت به تخریبهای این خانه تاریخی واکنشی جز سکوت نشان نداد.
«مجتبی گهستونی»، سخنگوی انجمن دوستداران میراث فرهنگی تاریانا خوزستان درباره نتیجه دیدار دوستداران میراثفرهنگی اهواز با مالک بنای سرای عجم میگوید: «مالک بنا از خیرین مطرح مدرسهساز کشور هستند اما با این وجود در خصوص تخریبهای این خانه تاریخی هیچ واکنشی جز سکوت نشان نداد.»
گهستونی میافزاید: «مسئولان اهواز از فرماندار و استاندار و نمایندگان مجلس گرفته تا اداره کل میراث فرهنگی به کلی چشم بر تمام اتفاقات حوزه میراثفرهنگی این شهرستان بستهاند. در واقع باید ایراد را هم گرفت که چرا از سوی سازمان میراث فرهنگی تلاشی برای جلوگیری از خروج این اثر از فهرست آثار ملی نشده است.
این فعال میراثفرهنگی از ثبت مجدد 10 اثر تاریخی که از فهرست آثار ملی خارج شده بودند و بار دیگر به ثبت رسیدند افزود: «با کمک دوستداران میراث فرهنگی کشور و مسئولین دلسوز تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا ثبت مجدد بناهایی که در اهواز از فهرست ملی خارج شدهاند در دستور کار قرار بگیرد و همچنین ثبت اضطراری بناهای تاریخی باقیمانده در اهواز که با غفلتهایی مواجه شده از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور آغاز شود.»
وی با اشاره به اینکه مدتهاست اداره کل میراثفرهنگی خوزستان از ماموریتهای خود فاصله گرفته و این موضوع نگرانی مقامات ارشد خوزستان را هم بهدنبال داشته میگوید: «درحالحاضر با توجه به اتفاقات و تخریبهایی که در استان خوزستان شاهد هستیم به معاون میراث فرهنگی کشور پیشنهاد داده شده تا با سفر به این استان وضعیت بافت تاریخی و آثار تاریخی را بررسی و ارزیابی کند.»
این درحالی است که در آبان ماه سال 1387 "علی رضا قلی نژاد پیربازاری" مدیر کل وقت دفتر حفظ و احیاء بافتهای تاریخی در نامهای به شورای شهر و شهرداری اهواز در خصوص اهمیت بافت تاریخی اهواز ماده 166 قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و نقش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پرداخت که این مهم تاکنون به فراموشی سپرده شدهاست.
سرای عجم از بناهای مهم در خیابان سیروس اهواز و در مرکز بازار این کلان شهر واقع است که در صورت رضایت یکی از دو ملک تخریب میشود.
سرای عجم که در دوره قاجار بنا نهاده شد از عناصر معماری و بومی خوزستان برخوردار است و به دلیل مجاورت با سرای دادرس، سرای معین التجار، مسجد رضا و... در معرض تخریب قرار دارد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|