تجمع دوستداران میراث فرهنگی، جمعی از ساکنان بافت تاریخی و دانشجویان معماری و مرمت یزد در مقابل سازمان میراث فرهنگی و فرمانداری هم نتوانست مانعی بر سر راه تخریب بافت تاریخی شود. طی دیروز و امروز 3 خانه تاریخی دیگر در شهر کهن بادگیرها تخریب شد. گفته میشود، طرح تخریب چهار هکتار از بافت تاریخی یزد با هدف توسعه امامزاده جعفر از مصوبههای دور دوم سفرهای هیأت دولت است.
به گزارش واحد خبر جامعه آنلاین معماران ایران تخریب بافت تاریخی یزد ادامه دارد و بلدوزرها طی دیروز و امروز جان 3 خانه تاریخی دیگر درشهر کهن یزد را گرفتند. این اتفاق اعتراض بسیاری از یزدیها را به همراه داشت. آنها که از مسئولان میراث فرهنگی و فرمانداری وعده گرفته بودند، طرح توسعه امامزاده جعفر (ع) در بافت تاریخی یزد متوقف و دوباره بررسی شوند. اکنون شاهد فرو ریختن بسیاری از بخشهای این بافت تاریخی هستند.
«امیر ترقینژاد»، دوستدار میراث فرهنگی یزد درباره این تخریبها میگوید: «اهالی ساکن بافت تاریخی باز هم به همراه جمعی از دانشجویان هنر و معماری در برابر این تخریبها ایستادند و خواستار متوقف شدند این طرح شدند.»
این اعتراض در حالی دوباره تکرار میشود که 29 خرداد، تعدادی از ساکنان بافت تاریخی یزد و دانشجویان معماری و مرمت و فعالان میراث فرهنگی در اعتراض به طرح توسعه امامزاده جعفر (ع )، جلوی سازمان میراث فرهنگی و فرمانداری تجمع کردند. معترضان دلیل اصلی این تجمع را اقدام مجریان طرح به تخریب ناگهانی خانههای تاریخی بدون رضایت مالکان پیش از تصویب این طرح عنوان کردند.
ترقینژاد میگوید: «اکنون تنها امید مالکان خانههای تاریخی جلسه شورای بافت تاریخی است که در آن بتوان این موضوع را رد کرد. با این وجود، دوستداران میراث فرهنگی در استان یزد و دیگر استانها نگران هستند که مبادا مانند تخریب میدان «بعثت» یا برخی بناهای تاریخی دیگر در یزد که شبانه تخریب شدند، این چهار هکتار نیز بهصورت شبانه و ناگهانی با لودر ویران شود و دیگر کاری نتوان انجام داد.»
پیشتر هم تعدادی از دانشجویان معماری و شهرسازی خطاب به استاندار یزد، بیانیهای را صادر کردند: "پس از تهیه طرح تبدیل چهار هکتار از بافت تاریخی یزد به پارکینگ و فضای سبز، 260 نفر از دانشجویان رشتهی معماری، شهرسازی و مرمت دانشکده هنر و معماری دانشگاه شهید بهشتی، اصفهان و یزد در نامهای خطاب به استاندار یزد، از او خواستند تا از اجرای این طرح جلوگیری کند."
یزد اولین شهر خشتی و دومین شهر تاریخی بزرگ جهان بعد از شهر ونیز ایتالیاست. استان یزد از سرزمینهای کهن و تاریخی ایران زمین است. با این وجود مسئولان سازمان میراث فرهنگی تا کنون اقدام جدی برای ممانعت از این تخریبها انجام ندادند. از سوی دیگر استاندار و فرماندار یزد هم به نظر می رسد چندان بهایی برای با ارزشترین بخش تاریخی شهرشان ندارند.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|