زویخ - سویس بهترین شهر دنیا در سال 2006 مهندس لیلی قانعی - سویس |
|
زوریخ - رودخانه لیمات
طبق تحقیقاتی كه در مركز مشاوره اطلاعات شهری مركر در آمریكا انجام گرفته، دو شهر ژنو و زوریخ در سوئیس به دلیل برخورداری از كیفیت بالای زندگی بهترین شهرهای دنیا در سال 2006 شناخته شدند.
ونكور (كانادا) در رده سوم قرار گرفت. شهرهای وین (اتریش)، اوكلند (نیوزیلند) و دوسلدورف (آلمان) به ترتیب چهارم، پنجم و ششم شدند. شهر بغداد در پایینترین قسمت این فهرست جای گرفت.
در بررسیهایی كه این مركز سالانه روی 350 شهر دنیا از نظر كیفیت شرایط زندگی انجام میدهد، 39 معیار و ضابطه از جمله عوامل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، محیطی، امنیتی، سلامتی، آموزشی، ترابری و دیگر خدمات اجتماعی در نظر گرفته میشود
تقریبا نیمی از 30 شهری كه در صدر این فهرست قرار دارند در اروپای غربی واقع شدهاند. در این منطقه وین بعد از زوریخ و ژنو با 5/107 امتیاز در جایگاه چهارم قرار گرفته است. دیگر شهرهایی كه در این تحقیق از امتیاز بالایی برخوردار هستند عبارتند از دوسلدورف با 2/107 امتیاز، فرانكفورت با 107 و مونیخ با 8/106 امتیاز (كه به ترتیب در رده ششم، هفتم و هشتم قرار دارند) آتن در اروپای غربی با 8/86 امتیاز در جایگاه هفتاد و نهم قرار دارد.
در این بررسی لندن بیش از سایر شهرهای انگلیس امتیاز آورد و در مقام 39 قرار گرفت.
دوبلین به دلیل افزایش ترافیك در این شهر با 8/103 امتیاز نسبت به سال گذشته از جایگاه پیشین خود دو مرحله پایینتر آمد و در رده 24 نشست.
همانطور كه پیشبینی میشد امسال شهرهای اروپای شرقی همچون بوداپست، تالین، پراگ و ... با كسب امتیازات بیشتر، موقعیت خود را در جدول ارزیابی سطح كیفیت زندگی شهری بالا بردند.
اسلاگین پاراكاتیل، كارشناس ارشد مركز اعلام كرد: «استاندارد سطح زندگی در بسیاری از شهرهای اروپای شرقی با پیوستن كشورها به اتحادیه اروپا كه منجر به جذب بیشتر سرمایه برای آنها میشود كمكم در حال پیشرفت است.»
در عین حال شهرهایی همچون دوبی در مقایسه با شهرهای اروپای شرقی تسهیلات بیشتری را در اختیار شهروندان و گردشگران قرار میدهند.
جایگاه بیشتر شهرها در اروپا و خاورمیانه تغییری پیدا نكرده است. تنها قاهره به دلیل آشتفگیهای سیاسی و حملات تروریستی اخیر 9 ردیف از جایگاه پیشین خود تنزل كرده و با 2/71 امتیاز در ردیف 131 قرار گرفته است.
بغداد با 5/14 امتیاز برای سومین سال متوالی در پایینترین جای این فهرست قرار دارد. هنولولو (مركز ایالت هاوایی _ آمریكا) كه در بین شهرهای آمریكا از بالاترین امتیاز برخوردار است با 3/103 امتیاز با دو رتبه تنزل در مقام 27 قرار دارد. سانفرانسیسكو با 2/103 امتیاز كماكان در جایگاه 28 قرار دارد. بوستون در ردیف 36، واشنگتین و شیكاگو به طور مشترك در جایگاه 41 و پورتلند در ردیف 43 هستند. هوستون با 4/95 امتیاز در بین شهرهای آمریكا در پایینترین سطح قرار داشته و رتبه 68 را دارد. در مجموع شهرهای آمریكا در سال جاری كمابیش موقعیت پیشین خود را حفظ كردند و تنها شیكاگو به دلیل كاهش جرایم 11 ردیف نسبت به جایگاه قبلی خود صعود داشته است.
پاراكاتیل درباره وضعیت اقتصادی كشورهای توسعه یافته میگوید: «وضعیت اقتصادی این كشورها تقریبا از ثبات نسبی برخوردار بوده است و تغییراتی كه در كیفیت زندگی در این مناطق غالبا به وقوع میپیوندند بیشتر ناشی ا ز عواملی همچون افزایش آلودگی هوا، آمار جرایم، بالا رفتن میزان ترافیك یا رویدادهای خارجی نظیر تروریسم و شیوع بلایای طبیعی است.»
وی در ادامه میافزاید:« در آمریكای جنوبی تغییرات بیشتر ناشی از نبود ثبات وضعیت سیاسی و اقتصادی است. بهبود ثبات اقتصادی در آرژانتین موجب بالا رفتن سطح زندگی در این شهرهاست كه احتمالا ظرف چند سال آینده منجر به صعود جایگاه شهرهای این كشور خواهد شد.»
در میان شهرهای مناطق آسیا، اقیانوسیه و آفریقا، اوكلند و لینگتون به ترتیب از جایگاه هشتم به پنجم و از چهاردهم به دوازدهم صعود كردند این امر به دلیل ثبات داخلی وضعیت این شهرها بوده است. حال آنكه سیدنی با 5/106 امتیاز كماكان رتبه نهم را دارد.
در آسیا، سنگاپور قبل از توكیو در ردیف 34 نشسته و توكیو كه بیشترین امتیاز را در بین شهرهای ژاپن دارد در این فهرست در جایگاه 35 قرار گرفته است. زیرساختهای عالی و مدرن هنگكنگ این شهر را از رتبه هفتادم به شصت و هشتم رسانده است.
شانگهای با 1/80 امتیاز در بین شهرهای چین بهترین موقعیت را به خود اختصاص داده است پاراكاتیل در این باره میگوید: «پكن و شانگهای در حال رشد هستند و باید در سالهای آینده كیفیت زندگی در آنها با سرعت بیشتری بالا برود. این امر در راستای سرمایهگذاریهای بینالمللی كه به دلیل پایین بودن هزینه كارگر و قیمت تولیدات در این كشور انجام گرفته به وقوع میپیوندند.
شهرهای هند با وجود آنكه از نظر درجهبندی نسبت به چین در سطح پایینتری قرار دارند اما در حال توسعه هستند. سرعت بالا رفتن سطح زندگی در شهرهایی نظیر بمبئی و بنگلر آرام اما تقریبا ثابت است. دلیل این امر شاید توسعه روابط سیاسی هند با كشورهای دیگر باشد. كشورهایی كه از نظر كیفیت زندگی در سطح پایینی قرار دارند عبارتند از كنگو در برازاویل و بانگو در مركز جمهوری آفریقا و خارطوم در سودان .
پیرو این مطلب عکس های زیر که مربوط به شهر زوریخ سویس است ارائه می گردد.
از کاربر گرامی "مهندس لیلی قانعی" که ساکن زوریخ هستند بابت ارسال عکس ها سپاسگزاریم
زوریخ 1950
زوریخ 1950
زوریخ 1950
زوریخ- بر فراز رودخانه لیمات
کلیسای جامع Grossmunster
موزه ملی زوریخ
قطار شهری -زوریخ 1950
قطار شهری -زوریخ2005
--------------------------------------------------------------------------------
آرشیو معماران حاوی بیش از 60 عکس از شهر زوریخ است
برای خرید عکس ها با ابعاد بزرگتر و بدون نشان ثبت شده، با ما تماس بگیرید:
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
کلیه حقوق بر ای سایت معماران محفوظ است.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|
دیدگاهها