دانشنامهی رضوی که نخستین اثر علمی و پژوهشی مصور از زندگانی حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) و مضجع شریف آن حضرت از اوایل سدهی سوم هجری قمری است، در مراسمی رونمایی شد و در این مراسم از عوامل این کتاب تقدیر شد.
دانشنامهی رضوی که نخستین اثر علمی و پژوهشی مصور از زندگانی حضرت علی ابن موسیالرضا (ع) و مضجع شریف آن حضرت از اوایل سدهی سوم هجری قمری است، در مراسمی رونمایی شد و در این مراسم از عوامل این کتاب تقدیر شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، وجود مقدس امام هشتم حضرت رضا (علیهالسلام) یکی از چهرههای پرفروغ عرصهی امامت و ولایت است که بارگاه منور این امام معصوم در مشهد واقع شده است. قدمت بنای بارگاه امام رضا به 12 قرن پیش بازمیگردد.
دانشنامهی رضوی نخستین اثر علمی و پژوهشی مصور از زندگانی حضرت علیابن موسیالرضا (ع) و مضجع شریف آن حضرت از اوایل سدهی سوم هجری قمری است که در انتخاب تصاویر برای این نوشتار از میان چهارهزار تصویر ارزشمند از بارگاه ایشان، 200 اثر برای تدوین در این دانشنامه برگزیده شد. این نوشتار شامل تصاویری گویا از نحوهی شکلگیری حرم مطهر رضوی، پیشینهی تاریخی بارگاه ایشان، جاذبهها و نمادهای فرهنگی و هنری حرم مطهر ایشان است که در قالب متن و تصویر ارائه شد. این اثر نفیس به بهای 70هزار تومان روانه بازار نشر شده است.
در این دانشنامه از روایات و اخبار صحیح و موثق از منابع معتبر، تحقیق و پژوهشهای میدانی مؤلف در تألیف کتاب دانشنامهی رضوی بهعنوان کتابی جامع افراد محقق و اندیشمند و راهنمایی کامل از لحاظ حرمشناسی برای زائران آن حضرت است.
استفاده از 200 تصاویر بینظیر و منحصر به فرد، استفاده از 170 منبع کهن و تاریخی همراه با صفحهآرایی و طراحی ایدهآل با تکنیک خاص به لحاظ بهرهگیری ازالگوهای هنری و معماری حرم در تزیینات کتاب دانشنامهی رضوی از ویژگیهای دیگر این دانشنامه است. این کتاب دارای دو مقدمه، دو بخش و 16 فصل است که در 370 صفحه با 200 تصویراست.
بخش نخست این دانشنامه که در سه فصل ترتیب داده شده است، به زندگی امام رضا اختصاص دارد و بخش دوم آن نیز به پیشینهی تاریخی بارگاه امام رضا میپردازد. این کتاب از نثری روان و شیوا برخوردار است که بیش از 10 بار ویراستاری شده است.
عکسهای منتشرشده در این کتاب توسط 10 عکاس برجسته از جمله نیکل فریدنی، امیرهمایون یگانه، محمد اسد نقشبندی و فرزاد هاشمی تهیه شده و مدیریت هنری و صفحهبندی این کتاب توسط محسن سلیمانی انجام شده است.
رحیمیان در این همایش، با بیان اینکه نزدیک به 300 میلیون عاشق امام رضا (ع) در ایران و جهان هستند که باید تسهیلات آنان برای زیارت حضرت رضا (ع) از راه احداث بزرگترین فرودگاه ایران در مشهد و تجهیز امکانات رفاهی و گردشگری فراهم شود، گفت: اما رضا (ع) نهتنها خود شهیدند که فرزند شهید و پدر شهید نیز محسوب میشوند. بنابراین بنیاد شهید و امور ایثارگران ارادت خاصی به ایشان دارد و از این رو، در پی فراهم کردن امکانات زیارتی ایشان به بهترین نحو است.
وی در ادامه حضور امام رضا (ع) را در کشورمان را ظرفیت مهمی برای گردشگری و سیاحت دانست و بیان كرد: همه شرکتهای سیاحتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی باید حضور ایشان را قدر بداند و برای فراهم کردن امکانات سخت افزاری و معنوی سفر به مشهد مقدس بکوشند.
حشمتالله قنبری، مفسر تاریخ اسلام و پژوهشگر علوم اسلامی نیز اقدام سازمان سیاحتی کوثر در تهیهی دانشنامهی رضوی را اقدامی ارزشمند دانست و اظهار كرد: اگر در کشور نفس دانشنامهنویسی رواج یابد و انتظاراتی که از دانشنامهنویسی میرود، براساس مختصات آن پیگیری شود، شاهد اتفاقات خوبی در کشور در زمینهی تحقیق و پژوهش خواهیم بود.
وی سپس با بیان اینکه دانشنامهنویسی همواره براساس معیارهای مرسوم است، گفت: بر این اساس آنچه برای مثال در 200 سال پیش بهعنوان دانشنامه نگاشته شده است، تفاوت چندانی با کارهای بهروزتر ندارد.
این محقق و پژوهشگر ادامه داد: در این میان، باید دانست دانشنامههایی که در زمینهی اماکن تاریخی و بومی تهیه میشوند، با آن دانشنامهای که برای اهل بیت (ع) تهیه میشود، سیر تحقیقی متفاوتی را طی میکنند. بر این پایه، دانشنامهای که برای اماکن تاریخی تهیه میشوند، نمیتوانند بسیار متفاوت با نسخهی قدیمی خود باشند؛ اما ویژگی مهم قرآن کریم و اهل بیت (ع) بهروز بودن، حیات داشتن و زوال نیافتن آنهاست.
قنبری دربارهی انتظاراتی که باید از یک دانشنامهی علمی که در زمینهی اهل بیت نگاشته میشود، سراغ گرفت، اظهار کرد: انسان با پیشرفت علم، باز هم میبیند که در دامنهی قرآن حرکت میکند. اهل بیت (ع) نیز تجسم قرآن کریماند و یکی از معجزههای قرآن کریم این است که دوست یا دشمن هنوز به حقیقت آن پی نبردهاند. بنابراین نیاز جامعهی ما این نیست که تنها به تاریخچهی صرف زندگی اهل بیت (ع) در دانشنامهنویسی توجه کنیم. این کار باید با پژوهش مداوم عجین شود.
او افزود: هر آنچه ما اکنون از ائمه میدانیم، برآیند نگاشتههای پیشینیان است. باید از راه پژوهش بتوان سره را از ناسره در متون تاریخی تشخیص داد و نتایج صحیح را منتقل کرد.
برگزاری این مراسم بدون سخنرانی ناشر، نویسنده و سایر صاحبان معنوی کتاب در جمع حاضران صورت گرفت و تنها به پخش بخشی از سخنان آنها در قالب کلیپی که در ابتدای مراسم برای حاضران بهنمایش درآمد، اكتفا شد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|