سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی- گردشگری و صنایع دستی بشرویه گفت: بشرویه ازجمله شهرستانهایی است که آثار و ابنیه تاریخی متعددی را در خود جای داده و تاکنون 180 اثر آن مورد شناسایی قرار گرفته است
هاشم اتفاقی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه خراسان جنوبی، اظهار کرد: از 180 اثر شناسائی شده تنها 54 اثر به ثبت آثار ملی رسیده است.
وی در خصوص تشریح بشرویه گفت: شهرستان بشرویه به فاصله 300 کیلومتری از مرکز استان خراسان جنوبی و در سمت شمال غربی این استان قرار گرفته که در مسیر مسافران و گردشگران استانهای فارس، یزد، اصفهان، کهکیلویه و بویر احمد، چهارمحال بختیاری و بوشهر واقع شده که به لحاظ ابنیههای تاریخی و قدیمی مورد توجه گردشگران است.
اتفاقی به مهمترین آثار باستانی شهرستان اشاره کرد و افزود: از مهمترین آثار باستانی به لحاظ قدمت تاریخی در قبل از اسلام، قلعه دختر و پل ترناو و در دوره اولیه اسلام بنای مسجد "رقه" است که مورد توجه خاص قرار گرفته و در صدد بودیم این مسجد را به ثبت جهانی برسانیم که به لحاظ حجم زیاد مساجد ایران و جهان موفق به این کار نشدیم.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی- گردشگری و صنایع دستی بشرویه از آسیابهای آبی بشرویه نام برد و اظهارکرد: این آسیابها در ردیف آثار ملی ویژهای هستند که هم به لحاظ معماری و استفاده از انرژی پاک و مثبت جریان آب، تامین معیشت آرد و نان مردم را به عهده داشته اند و در حال حاضر پس از مرمت و بازسازی به مکانی تفریحی و جذاب برای مردم شهرستان و بالاخص گردشگران نوروزی و تابستانی درآمده است.
اتفاقی از بافت تاریخی بشرویه به عنوان یکی از بافتهای تاریخی ارزشمند کشوری یاد کرد که در ردیف چهارمین بافت تاریخی خشت و گل خراسان جنوبی قرار گرفته که مشهورترین آثار تاریخی از جمله محله "میان ده" با مجموعه آثار تاریخی شامل مسجد جامع میان ده، حوض انبار، حسینه حاج علی اشرف، مدرسه علمیه، کوچه مهری، موزه تاریخی، خانه مستوفی و عمارت خانههای باستانی را در خود جای داده که در نوع خود کم نظیر است.
وی به اقدامات صورت گرفته در زمینه مرمت آثار باستانی نیز اشاره کرد و گفت: احیاء کوچه مهری که در قدیم به عنوان بازارچه تاریخی بوده و مغازههای سنتی و تاریخی در آن وجود داشته با اعتباری معادل 40 میلیون تومان در سال گذشته مرمت شد و 60 درصد مغازههای آن آماده بهرهبرداری است.
اتفاقی از اقدامات ارزشمند میراث فرهنگی و گردشگری در این شهرستان به طرح مشارکت با مالکین ابنیههای تاریخی و منازل قدیمی اشاره کرد و گفت: با تسهیلات میراث فرهنگی و کار کارشناسی به سبک قدیم این منازل احیاء و مرمت شده و قابل سکونت توسط مالک است.
وی ادامه داد: هرگونه تغییرات در ساخت وسازها بهتر است با هماهنگی و مشورت کارشناسان میراث فرهنگی انجام شود.
اتفاقی از کویر بشرویه به عنوان منطقهای جذاب و دست نخورده یاد کرد و افزود: تا کنون هفت دوره همایش ملی کویرنوردی گردشگران برگزار شده است.
وی تصریح کرد: لازم است برای احیاء این صنعت جذاب کمپ گردشگری با سرمایهگذاری بخش خصوصی راهاندازی شود.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی- گردشگری و صنایع دستی بشرویه عنوان کرد: از اقدامات بسیار خوبی که توسط میراث فرهنگی انجام شده، احیاء صنایع دستی به همراه آموزشهای ویژه طی دورههای هنرآموزی با همکاری بخش خصوصی در قالب تعاونی است.
اتفاقی ادامه داد: کلاسهای آموزش هنرهای دستی شامل گلیم بافی، سفالگری، پته دوزی، سرمه دوزی و انواع معرق کاری دایر شده و هنرمندان پس از کسب درجه مهارت میتوانند از مزایای بیمه کامل تامین اجتماعی با پرداخت کمترین حق بیمه به مبلغ 35 هزار تومان استفاده کنند.
وی افزود: با توجه به رونق صنایع دستی پیشنهاد راهاندازی بازارچه دائمی صنایع دستی و سوغات محلی در مجاورت مجتمع رفاهی بین راهی امام رضا(ع) داده شده که امیدواریم از سوی مسئولین شهرستان و استانی مورد حمایت قرار گیرد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|