علی اکبر اولیاء نماینده سابق مردم یزد، اگرچه می گوید تخریب بافت تاریخی یزد متوقف شدهاست، اما تاکید میکند: «شنیده ام برخی مقام ها دستوراتی برای ادامه تخریبها در یزد دادهاند.
خبرگزاری میراث فرهنگی ـ گروه مجلس ـ علی اکبر اولیاء نماینده سابق مردم یزد در مجلس در گفت و گو با خبرگزاری CHN با اشاره به تخریب بافت تاریخی یزد در هفته های گذشته میگوید: «خوشبختانه بدنه جوان متخصصان حوزه معماری و شهرسازی با گرایش بافت های تاریخی به برکت دانشگاه معماری یزد مجموعه ای بسیار با انگیزه، پا به کار و متخصص هستند که وارد جریان تخریب بافت تاریخی شدند و نشان دادند که ظرفیت بالایی دارند. باید از هوشیاری و آمادگی و احساس مسئولیت این دوستان تشکر کرد.
اولیا در ادامه به پیگیریهای فعالان میراث فرهنگی در استان اشاره میکند و میگوید: «دوستان ما نگران بودند. رفت و آمدهای زیادی در این باره انجام دادند. صحبتهایی با مسئولان انجام شد مبنی بر این که چرا این طرح که هنوز مصوب نشده اجرا شدهاست و عجله در کار وجود دارد. مکاتبات و نامه نگاریهای زیادی انجام شد. چند تن از چهرههای سیاسی استان مثل من و برخی استانداران سابق و معاونان عمرانی سابق و چهار نفر از مدیرکلان سابق میراث فرهنگی استان خواستار این شدیم که بی ضابطه انجام نشود.
معاون عمرانی سابق استانداری یزد با تاکید بر این که «این طرح هنوز مصوب نشدهاست و نباید اجرای آن آغاز شود»، تصریح میکند: «آقایان به خیال این که در کمیسیون ماده 5 مصوبه ای گرفتند و حریم محدوده مشخص شد، هر کاری میتوانند انجام دهند. در پی پیگیریهای دوستان جوان ما در استان و احساس مسئولیت برخی مقامهای سابق استان، قرار شد متخصصان وارد ماجرا شوند تا ما نیز پشتیبانی کنیم. همچنین ما نامه ای به استاندار نوشتیم و از او خواستیم تا طرح مصوب نشده است، دست به کاری نزنید.
نماینده سابق یزد در مجلس با اظهار تاسف از بی توجهی استاندار یزد به این موضوع، توضیح میدهد: «متاسفانه استاندار وارد این موضوع نشد، اما حامیانش که از مجموعه اطرافیان ایشان تغذیه می شوند شروع به جو سازی کردند که تو چه کسی هستی و کجا بودی و دروغ هایی را به ما نسبت دادند. این افراد متخصص نیستند و تنها به این دلیل که از مجموعه دولت حمایت می کنند، بدون درک موضوع و داشتن تخصص خودشان را وارد این موضوع کرده اند و سعی دارند موضوع را سیاسی کنند.
اولیا تاکید دارد که موضوع جلوگیری از تخریب بافت تاریخی یزد سیاسی نیست و می گوید: «موضوع سیاسی نیست. شهر خودمان است و خودمان نیز در این شهر مسئولیت داشتهایم و میفهمیم چه اتفاقی در حال رخ دادن است. در عین حال ما خواهش کردیم که کار از روال قانونی آن انجام شدهاست و تا طرح مصوب نشده نباید دست به کاری زده شود. اما برخی این موضوع را بهانهای قرار دادند برای سیاسی کردن ماجرا و ربطش دادند به امامزاده و به گونهای آسمان ریسمان را به هم بافتند که این تخریبها انجام شود.
نماینده سابق یزد در مجلس با اشاره به مغازهای که در نزدیکی صحن امام زاده وجود دارد و زیبایی این مکان را گرفته است، می گوید: «جلوی صحن همین امام زاده مغازهای ساخته شده است و زیبایی را از این صحن گرفته است. 10 سال است که اقدام برای حذف آن انجام نشده است. پول و اعتبار کافی هم برای خرید این مغازه وجود دارد، اما این حداقل کار انجام نشده است. اما بافت گستردهای را تخریب کردهاند که معلوم نیست چه زمان متوقف خواهد شد.
او در ادامه به انعکاس اخبار مربوط به تخریب بافت تاریخی یزد در رسانه های بین المللی اشاره می کند و می گوید: «بافت تاریخی یزد ثبت شده است و حساسی بین المللی روی آن وجود دارد. این که خبر در رسانههای بین المللی منتشر شد به خاطر حساسیتها روی بافت تاریخی یزد است. این تخریبها به دلیل ندانم کاری برخی آقایان انجام شده است. باید از تخریب این بافت تاریخی متاسفم بود، چون در بافت های تخریب شده چند اثر تاریخی وجود داشت که مسئولان باید درباره تخریب آنها پاسخگو باشند.
اولیا در ادامه تاکید می کند که تا طرح مصوب نشده و همه جوانب آن دیده نشده، نباید تخریب شود. او همچنین به نا امنیهای پیش آمده در مناطق تخریب شده اشاره میکند و میگوید: «با تخریبهایی که صورت گرفت و به دلیل مخروبه بودن، منطقه ناامن شدهاست. شاید این تخریبها به قصد ایجاد ناامنی در منطقه انجام شده تا مردم محل را ترک کنند. برخی چنین شگردهایی از قدیم داشتهاند.
او در ادامه با طرح این سوال که «معلوم نیست چرا دولت در چند هفته باقی مانده دست به چنین کارهایی می زنند؟» می گوید که «این دولت هر هنری داشته تا کنون انجام داده است. بگذارند اگر کاری لازم است آیندگان انجام دهند.»
اولیا در پاسخ به این سوال که آیا تخریب بافت تاریخی یزد بطور کامل متوقف شده است یا نه؟، می گوید: «تخریب ها تقریباً متوقف شده است. شهردار قول داده که هیچ بنایی تا مصوب شدن نهای طرح تخریب نکنند. اما شنیدهام برخی مقامها دستوراتی برای ادامه تخریبها دادهاند؛ اما امیدوارم که فرصت پیش نیاد. البته من نمیدانم چه تصمیمی گرفته خواهد شد. اما خوشبختانه اهالی محل روی این موضوع حساس شدهاند و نمیگذارند خانههایشان تخریب شود. از طرفی هم فعالان میراث فرهنگی مراقب هستند و اگر اتفاقی بیافتد واکنش نشان میدهند و مکاتبه میکنند.
معاون عمرانی سابق استانداری یزد در ادامه از اداره میراث فرهنگی انتقاد می کند و می گوید: «متاسفانه مسئولان میراث فرهنگی تحت و شعاع اقتدار مقامات سیاسی قرار گرفته است و به نظر من مماشات کردهاند. انتظار میرفت مجموعه میراث فرهنگی قبل از تخریبها حساسیت بیشتری روی موضوع داشته باشد. در حال حاضر مجموعه میراث فرهنگی استان سر و سامان ندارد. البته آقای مهندس محب علی از این تخریبها ابراز تاسف کردهاند، اما هیچ امیدی به مجموعه میراث فرهنگی نیست. امیدواریم این چند هفته هم بگذرد و دولت جدید در مسیر درست قرار بگیرد.»
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|