
دبیر کمیته محیطزیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران یکی از مترقیترین قوانین شهری کشور را قانون حفظ و گسترش فضای سبز دانست که سابقه دیرینهای از سال 1352 دارد.
به گزارش خبرنگار «شهری» ایسنا، محمد میرزایی با اشاره به تصویب بازنگری قانون «حفظ و گسترش فضای سبز» در تهران در سال 1359 افزود: نهایتا در سال 89 پس از بازنگری آییننامه اجرایی آن نیز به تصویب رسید.
او با بیان اینکه در طول تمام این سالها شاکله اصلی این قانون حفظ شده است، مهمترین تاکیدات این قانون که با رویکرد حفظ محیطزیست و صیانت از فضای سبز شهری را بر چند وظیفه اصلی استوار دانست و توضیح داد: بر این مبنا شناسنامهدار کردن باغها و درختان شهر و تصویب آن در شورای شهر بهعنوان سندی مورد اتکاست که متاسفانه تاکنون چنین سندی در شورای شهر مصوب نشده است، برخورد قضایی با تخریب باغها و درختان شهر، ساختوساز حداقلی در باغهای خصوصی کوچک مقیاس، همچنین قرار گرفتن باغهای شهر در پهنههای حفاظت و صیانت ویژه در شهرها جزومواردی هستند که در این قانون باید مورد توجه قرار بگیرند.
او اضافه کرد: مطابق قانون نهادهای نظارتی اعم از شورایعالی معماری و شهرسازی به ریاست وزیر راه و شهرسازی، که بالاترین نهاد نظارتی طرحهای شهری است، باید تخلفات اجرای طرحهای شهری را که غالبا شهرداریها مجری آن هستند به قوه قضائیه گزارش کند تا مطابق قانون و تاکید مکرر مقام معظم رهبری با خاطیان برخورد شود.
میرزایی افزود: به همین دلیل مصوبه محیرالعقول شورای شهر تهران در سال 1382 مرسوم به برج باغ، بنایی در شهر نهاد که باغهای تهران را جولانگاه ساختوسازهای شهری کرد و از آن بدتر اینکه هماکنون ساختوساز در باغهای شهر در برخی پهنهها تا 26 طبقه هم انجام میشود.
او بیان کرد: شهرداری بهعنوان مجری و حافظ درختان و باغهای شهر و شورایعالی معماری و شهرسازی بهعنوان نهاد فرادست شهرداری در این حوزه و همچنین شورای شهر تهران بهعنوان نهاد منصوبکننده شهردار و ناظر بر عملکرد آن اگر به واقع اراده عملی برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در خصوص حفظ محیط زیست دارند شایسته است اقدام عملی در راستای اجرای قانون حفظ و گسترش فضای سبز انجام دهند و از تحرکات هیجانی و زودگذر پس از سخنان معظم له بپرهیزند.
ریههای تنفسی شهر، خود نفس ندارند!
وی باغها را ریههای تنفسی شهر دانست که کارکرد اکولوژیک دارند و افزود: باید مطابق قرائت قانون مورد حفاظت و صیانت قرار گیرند نه اینکه با سوداگری در پهنههای کارو فعالیت و مسکونی دستخوش ساختوساز شوند و مجری و قانونگذار هم سکوتی معنادار در پیش بگیرند. گذشتگان کاشتهاند و ما بهرهمند شدیم ما حق نداریم آیندگان را از هم اکنون محروم کنیم.
دبیر کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهرتهران در ادامه صحبتهایش به بحث مسئولیت اجتماعی در این زمینه اشاره کرد و در توضیح آن گفت: گذشته ایرانیها و یاداوری حرمت باغ و درخت، صراحت در اصول دینی که قطع درخت را قتل نفس میداند و کارکرد اکولوژیک درختان و باغات تهران جزو این مسئولیت شهری هستند .
وی سپس با طرح این پرسش آیا به واقع ما به درختان نیازمندیم یا درختان به ما؟ گفت: مطابق مطالعات نهادهای مطالعاتی در 20 سال گذشته بیش از 500 هکتار از باغات تهران کاسته شده است. درحالیکه جمعیت تهران از آن زمان رشد 500 درصدی داشته است. باغها را تخریب میکنیم تا جمعیت شهر را افزایش دهیم . چه کسی و چه مرجعی این جمعیت پذیری را مصوب کرده است؟ آیا ساخت و ساز در باغات شهر مبنایی از جمعیت پذیری در طرح جامع دارد؟ یعنی در طرح جامع تهران پیش بینی شده در باغات ساخت و ساز شود؟
او تاکید کرد: این جمعیتی که با ساخت و ساز بی رویه و این رشد سرطانی به شهر تحمیل میکنیم چه نشانی از توسعه دارد، آنهم زمانیکه هیچ کدام از شاخصهای سلامتی و محیط زیست سازگار نیست! گدام مکتب شهرسازی در دنیا اجازه میدهد ساخت و ساز در باغات شهر در این سطح گسترده با نام حقوق مکتسبه صورت گیرد ؟ باغها علیرغم اینکه ملک خصوصی هستند اما باید در سرانه عمومی لحاظ شوند.
هنر ما محکوم کردن آنان نیست همراه کردن آنهاست
میرزایی در ادامه با بیان اینکه چه منطقی است که درختان 50-60 ساله محور ولیعصر قطع شود و سپس نهال 6 ماهه کاشته شود؟ و چرا با آمارها بازی می کنیم؟ بیان کرد: این شوخی است که 5 میلیون درخت درسال فلان کاشته شد. بزرگان این رشته میگویند این سخن گزاف است و هیچ کارکرد کارشناسی ندارد.
او همچنین تاکید کرد: ما باید در ارزشهای خود بازنگری کنیم اما چه باید کرد.؟ آیا گمان میبریم با آجر و آهن تازه زندگیمان آباد میشود؟ آیا گمان میبریم که سلامت خود و خانواده خود جدای از سلامت سایر شهروندان است؟ آیا گمان میبریم هشدارها برای سونامی سرطان شوخی یا بزرگنمایی است؟ آیا گمان میبریم که آیندگان ما را بخاطر این جفای جبران ناپذیر خواهند بخشید؟
وی این سوالات را از آن رو دانست که باید پیش روی هر شهروندی قرارگیرد و او را وادار به اندیشیدن در این حوزه کند و تاکید کرد: ما نیامدهایم نهادی موازی با نهادهای نظارتی و اجرایی ایجاد کنیم.
سخنگوی کمپین باغات و درختان تهران اظهار کرد: ما به دنبال ایجاد جنبش اجتماعی برای حفظ درختان و باغات شهر هستیم. میخواهیم همگرایی اجتماعی برای دانستن درختان به عنوان عضوی از خانواده ایرانی را نهادینه کنیم. ما نمیتوانیم درختان شهر را حفظ کنیم مگر اینکه برای آنها حرمت قایل شویم و چون حمایت نهادها و ارگانها را نداریم. یقین داریم حرفمان به دل مینشیند. میخواهیم قاتلان درختان و باغات در حجم تولیدات فرهنگی اجتماعی همه سفیران کمپین محو شوند و با ما همراه شوند.
میرزایی گفت: میخواهیم سیل فرهنگ حفظ چنارهای قدیمی تهران را بر سر این شهر آوار کنیم . میخواهیم ناظران قضایی را مجاب به حفظ باغات کنیم . باید اگر کسی رای به قطع درختی داد توسط خانوادهاش طرد شود. می بایست به رسانه ها و افکار عمومی پاسخگو باشد. میخواهیم حرمت را به ریههای این شهر بازگردانیم. با کسی نیز عهد اخوت نداریم. شاخص همراهی ما آرمان ماست. رسانه هم تمام عزیزانی هستند که دلی در گرو این هدف مقدس دارند.
kk
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|