«آورا» تیم ایرانی نایب قهرمان مسابقات جهانی طراحی «تئاتر ایدهآل»
تیم ایرانی «آورا» در شرایطی موفق به كسب رتبه دوم در میان بیش از یک صد تیم شركت كننده در این مسابقه جهانی شد كه به دلیل خودداری سفارت آمریكا از صدور روادید، اعضای تیم از حضور در نشست دفاعیه آثار راه یافته به فینال مسابقات - در جریان كنفرانس سالانه «موسسه تئاتر و تکنولوژی ایالات متحده» (USITT) در «سین سیناتی ایالت اوهایو» - محروم شدند
مقدمه:
هنرهای نمایشی همواره تاثیر بسزایی در بهبود کیفیت بصری زندگی بشر داشتهاند و معماری در کنار آن به مثابه ظرفی برای وقوع حضور داشته است.در طول تاریخ این ظرف به تدریج توانست به بهبود کیفیت اجرای نمایش کمک کند، به گونه ای که بسیاری از انواع هنرهای نمایشی بدون وجود معماری مناسب دیگر امکان وقوع نخواهند داشت. فنآوری نیز در قرن گذشته به این میدان پای گذاشت و در کنار معماری توانست افق های جدیدی را در برابر اجرا کنندگان[i] و مخاطبان نمایان کند.گستردگی این سه زمینه و تفاوت های میان آنها نیاز به سازمانهایی برای هماهنگی و وضع استانداردها و قوانین در بین معماران ، متخصصان و هنرمندان را عیان کرد.در این بین یکی از فعال ترین و شاخص ترین موسسات"انستیتیو تئاتر و تکنولوژی ایالات متحده"[ii] است.در طی نیم قرن گذشته این موسسه در تلاش برای پیوند میان متتخصصان و هنرمندان بوده است و با برپایی دفاتر متعدد در کشور امریکا و جذب اعضای متخصص در بسیاری از زمینه های مرتبط با تئاتر از 40 کشور دنیا به سوی این هدف گام برمیدارد.
در همین راستا و در سه سال اخیر این موسسه اقدام به برپایی مسابقه "طراحی تئاتر ایدهآل" به منظور درگیر نمودن دانشجویان هنرهای نمایشی،معماری و فنی با پروژه های حرفه ای تئاترنموده است. مسابقه سال جاری از سوی هیئت برگزار کننده با این پرسش تعریف شد: " یک تئاتر ایدهآل برای اجرا و آموزش تئاتر حرفه ای چگونه است؟"
تیم "آورا"[iii] متشکل از هشت نفر در بهمن ماه هزار و سیصد و هشتاد و هفت به منظور شرکت در این مسابقه تشکیل و طبق قوانین مسابقه در دو گروه طراحی[iv] و تئاتر[v] (کارفرما)سازماندهی شد.(گروه کارفرما وظیفه تعیین نیازها و تعریف دقیق صورت مسئله و گروه طراحی وظیفه خلق اثری برای پاسخ بهینه به آن نیاز ها را برعهده داشت).
پس از قضاوت طرح های ارسالی به دبیرخانه مسابقه، "آورا" توانست در کنار دو گروه اسپانیایی و لهستانی به دور نهایی مسابقه راه یابد. اعضای سه گروه برتر برای ارائه و دفاع از طرح ها در برابر هیئت داوران و متخصصان تئاتر و فنآوری های مرتبط، به کنفرانس سالانه USITT دعوت شدند.متاسفانه به دلیل عدم صدور روادید برای اعضای "آورا"، تنها دو گروه اروپایی موفق به دفاع از طرح های خود شدند و در نهایت تیم اسپانیایی رتبه اول را از آن خود کرده و آورا به همراه تیمی ازلهستان مشترکا رتبه دوم را کسب کردند.
معرفی طرح:
سعی "آورا" در طراحی معماری، بنا به آموخته هایی كه از معماری ایرانی و دانشی كه از معماری روز دنیا بدست آورد بر طراحی ساختمان بدیعی بود، كه ضمن در نظر گرفتن شاخص های معماری ایرانی و به كار گیری آن در معماریمدرن، استفاده از تكنولوژی روز در طراحی ساختمان نیز مورد توجه قرار گیرد. همانطور که قبلا اشاره گردید، خواسته مسابقه طراحی ساختمان تئاتری بود كه هم در آن بتوان به اجرای حرفه ای نمایش، تمرین تئاتر و همچنین فعالیت های دیگر مانند : اپرا، باله، موسیقی و نمایش مد و همچنین در کنار تمامی فعالیت های ذکر شده بتنوان به تدریس حرفه ای تئاتر نیز پرداخت. طراحی یک ساختمان چند عملكردی و در عین حال با رعایت استانداردهای مربوطه به هر کدام در آن. حجم حلزونی شكل كه با به كار گرفتن قوس به شكل فوق العاده دینامیك و پوسته ای تشكیل شده است، بروی حوضی از آب قرار گرفته است.از سالیان دور قوس ها به عنوان عنصرقدرتمند سازه ای و در عین حال زیبا در بناهای ایران حكم فرمایی میكرده اند. از آتشكده ها گرفته تا مساجد صفوی و تا به امروز جایگاه قوس ها در معماری ایران انكار ناشدنی است.
در معماری ایرانی همواره آب به عنوان عنصری شاخص در بنا به شمار می رفته است و در حقیقت آب به عنوان عنصری كامل كننده بنا بوده است. آورا نیز با بكار گیری این عنصر در طراحی خود حجم ناقص صدف را به حجم كامل تبدیل كرده و از آب، بنا به كاربری كلی ساختمان برای تلطیف فضا بهره گرفت.
اعضای تیم
گروه طراحی
امید سلیقه راد:تحصیلات نیمه تمام معماری / سرپرست گروه، طراح معماری، آکوستیک
مرتضی رهبر:دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر دانشگاه شهید بهشتی / لیسانس معماری دانشگاه شیراز / طراح معماری و منظر
اردوان بیدگلی:لیسانس معماری دانشگاه تهران / طراح معماری و منظر
علی خدمتگزار:تحصیلات نیمه تمام معماری / طراح معماری، کمک طراح آکوستیک
صادق پناهی آذر:دانشجوی کارشناسی معماری دانشگاه تهران/لیسانس معماری دانشگاه منچستر /طراح معماری، نویسنده بخش معماری
مرتضی قربانی افتخار:کاردان الکترونیک دانشگاه آزاد واحد شهر ری / طراح تاسیسات و آکوستیک
گروه کارفرما
امین علی کردی:دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهش هنر دانشگاه تربیت مدرس / لیسانس سینما دانشگاه سوره / سرپرست و کارشناس گروه تئاتر
نازنین والاجم:دانشجوی کارشناسی ارشد ادبیات نمایشی دانشگاه تربیت مدرس / لیسانس سینما دانشگاه سوره / کارشناس تئاتر
نتایج مسابقه:
http://www.usitt.org/commissions/ArchitectureStudents.html
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|