ارگ تاریخی بم بزرگترین مجموعه خشت و گلی جهان با قدمت بیش از2500 سال است که از سوی سازمان یونسکو به ثبت جهانی رسیده است، اما این بنای تاریخی عظیم در زلزله پنجم دی ماه 1382 به طور کلی خسارت دید.
به گزارش ایسنا، منطقه کویر، حساسیتها برای احیاء و حفظ این بنای جهانی پس از زلزله سال 82 از آن جهت افزایش یافت که بسیاری از کشورهای جهان برای بازسازی این سازه خشتی عظیم جهان اعلام آمادگی کردند.
زمین لرزه سهمگین سال 82 بم، این شهر را به نامی ماندگار در اذهان مردم ایران تبدیل کرد، اما این شهر کهن از سالها قبل به واسطه ارگ بم در دنیا شناخته شده بود و هست و با وجود ویرانی 90 درصدی در زمین لرزه بم همچنان میزبان هزاران گردشگر خارجی و داخلی است.
"هادی ایرانمنش"، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان در گفت وگو با خبرنگار ایسنا، منطقه کویر، گفت: تمامی تلاش میراث فرهنگی کرمان در راستای احیای مجدد ارگ بم است، در همین راستا با توجه به اقدامات اخیر صورت گرفته انتظار میرود بازسازی این ارگ با شتاب بیشتری انجام شود.
ایرانمنش اظهار کرد: عملیات ساماندهی و ایمنسازی حصار پیرامونی ارگ تاریخی بم از فروردینماه سال جاری آغاز شده و تاکنون 95 درصد از ایمنسازی ضلع جنوبی حصار پیرامونی آن انجام شده است كه امیدواریم تا پایان سال، بخشهای باقیمانده ضلع شرقی و غربی این اثر تاریخی نیز ایمنسازی و ساماندهی شود.
ایرانمنش ادامه داد: آواربرداری در ارگ تاریخی بم تا اواخر مردادماه به طور کامل به اتمام میرسد.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان خاطرنشان كرد: تاکنون ایمنسازی 70 درصد در سطح ارگ بم انجام گرفته است.
"افشین ابرهیمی" مدیر پایگاه میراث جهانی ارگ بم با اشاره به کمبود اعتبار گفت: خوشبختانه در سفر دور سوم ریاست جمهوری به استان کرمان اعتبار ویژه و جدا از اعتبار سالانه برای مرمت ارگ اختصاص یافت.
وی با اشاره به بازسازی ارگ تاریخی بم بیان كرد: طبق ضوابط میراث جهانی بخشهایی از ارگ مورد بازسازی قرار گرفته که جنبه کاربردی داشته است که میتوان به تکیه ویژه برگزاری مراسمات آیینی، مسجد پیامبر(ص) جهت ادای نماز و بخشهایی از بازار که به نمایشگاه صنایع دستی و کارگاههای پشمبافی و گلیمبافی اشاره کرد.
ابراهیمی افزود: بازسازی ارگ به صورتی انجام شده که با ورود مخاطب به این مجموعه بزرگ تاریخی، آنها شاهد چهرهای از معماری قبل وبعد زلزله خواهند بود؛ چرا که زلزله بخشی از تاریخ بوده و نمیتوان نشانههای تاریخ را حذف کرد.
وی ادامه داد: فعالیتهای عمرانی و مرمتی در ارگ بم و منظر فرهنگی بم نیز در سال جاری ادامه دارد و در صورت تأمین اعتبار و تصویب طرحهای پیشنهادی ارگ بم، چند برنامه مرمتی نیز در سال 91 آغاز خواهد شد.
مدیر پایگاه میراث جهانی ارگ بم ادامه داد: این ارگ بزودی از فهرست آثار در معرض خطر یونسکو خارج میشود و روند بازسازی ارگ با جدیت ادامه خواهد یافت.
"محمدمهدی افضلی"، مدیر روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان نیز بیان كرد: مرمت و بازسازی ارگ تاریخی بم طبق برنامه و با همکاری سازمانها و دستگاههای مورد نظر در دست اقدام است و این روند با سرعت ادامه دارد.
آدرس کوتاه این صفحه:
كنفرانس بین المللی با عنوان آینده شهرهای هوشمند، طراحی و هنر
به مناسبت روز جهانی دیزاین ایتالیا؛ انجمن علمی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه سوره...
ادامه مطلب
|
كنفرانس دیزاین با عنوان در طراحى هيچ چيز تصادفی نيست
به همت دانشکده معماری دانشگاه سوره و انیستیتو اروپایی دیزاین design , و قطب علمی و ف...
ادامه مطلب
|
مراسم رونمایی مجله شارستان با سخنرانی کوروش رفیعی
مراسم رونمایی مجله شارستان ویژه نامه هادی طهرانی در ساختمان جامعه مهندسان مشاور ایرا...
ادامه مطلب
|
ممانعت از تخریب بنای تاریخی در میدان قیام تهران
مدیربافت تاریخی شهرداری تهران از رسانهها، مسوولان شهرداری و دلسوزان میراث فرهنگی...
ادامه مطلب
|
منطقه ۲۲ به یکی از آشفتهترین مناطق شهر تهران بدل شده است
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، ری و تجریش با تاکید بر لزوم بهرهگ...
ادامه مطلب
|
پالنگان، روستایی با خانههای پلکانی در غرب ایران +عکس
روستای پالنگان یکی از جاذبه های گردشگری استان کردستان است که در ۲۰ کیلومتری شهر کامیار...
ادامه مطلب
|
منع ساخت و ساز در حریم گسلهای تهران
رئیس پژوهشکده زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از تصویب قانون منع ساخت و ساز در ...
ادامه مطلب
|
رونمایی از کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری
همایش رونمایی از "کتاب مشارکت شهروندان در برنامه ریزی و توسعه شهری در ایران" روز شنب...
ادامه مطلب
|
اتصال ضعیف عناصر معماری عامل مرگ مردم در زلزه کرمانشاه
عضو هیات علمی دانشگاه کردستان گفت: بیشتر مشکل المان های معماری در ساختمان های مناطق زل...
ادامه مطلب
|
مجموعه خانه خشتی حاج آقا علی در کرمان
خانه خشتی حاج اقا علی در قاسم اباد حاجی در فاصله ۶ کیلومتری رفسنجان و در سال ۱۱۳۶ توسط...
ادامه مطلب
|